Lokaal bestuur Kampenhout informeert over dementie met handige brochure

Gepubliceerd op woensdag 16 september 2020 9.26 u.
Tijdens de week van 21 september bezorgt lokaal bestuur Kampenhout elke inwoner de gratis brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’ in de brievenbus.

Dementie is nog altijd een heikel thema en daarom wil het lokaal bestuur er alles aan doen om onze inwoners er op een laagdrempelige manier over te informeren en het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Deze gids komt tot stand in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en uitgeverij Politeia.

We kozen niet toevallig voor deze periode om de brochure te verspreiden, want op 21 september is het ‘Wereld Alzheimer Dag’. Door elk Kampenhouts gezin er juist dan ééntje te bezorgen, vestigen we nog eens extra de aandacht op deze aandoening en alle uitdagingen die erbij komen kijken. Dementie lijkt voor velen een ver-van-mijn-bedshow, maar vroeg of laat kom je er rechtstreeks of onrechtstreeks toch mee in aanraking. Geef deze brochure dus een goed plaatsje in je huis, steeds bij de hand. 

We bieden antwoorden op de meest algemene vragen: Wat is dementie? Kan je het voorkomen of behandelen? Wat doe je als een dierbaar familielid ziek wordt? Hoe zorg ik voor hem/haar? Daarnaast zoomen we ook kort in op waar je in onze gemeente ondersteuning en antwoorden kan krijgen. Je zal merken dat in Kampenhout mensen met dementie niet in de kou blijven staan. 

Meer info: wzc.molenstee@ocmw-kampenhout.be