Lokaal bestuur Kampenhout en wzc Molenstee samen tegen corona

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020 16.42 u.
De coronacrisis zorgde ervoor dat we een heleboel maatregelen moesten nemen. Dat is niet anders in ons woonzorgcentrum Molenstee. Zowel in het verleden als tijdens de huidige coronacrisis doen we er alles aan om de gezondheid en veiligheid van de bewoners en medewerkers van het wzc te garanderen.

Sinds halverwege vorige legislatuur heeft lokaal bestuur Kampenhout reeds 5 miljoen aan investeringen gedaan om de infrastructuur en werking van woonzorgcentrum Molenstee nog te verbeteren. Dankzij de verbouwingen beschikken onze bewoners over ruimere kamers en grotere leefruimten waardoor ze ook op een grotere afstand van elkaar zitten. Dat is geen overbodige luxe in de lastige situatie waarin we nu verkeren.

Tijdens deze coronacrisis heeft ons woonzorgcentrum alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen voor ieders veiligheid en gezondheid. Bovendien willen we de goede samenwerking met het UZ Leuven en Mechelen benadrukken. Momenteel werkt er reeds een stagiair verpleegkunde mee in ons woonzorgcentrum. We verwachten de komende periode ook nog extra ondersteuning om onze bewoners het leven zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke tijden.

Bezoek op terras

Woensdag 15 april werden er nieuwe maatregelen aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. Daarin werd ook vermeld dat de woonzorgcentra per bewoner één (en steeds dezelfde) bezoeker mochten toelaten. Dit zorgde voor veel onvrede bij alle zorgkoepels. In overleg met de burgemeester en de schepen van welzijn werd gisteren beslist dat woonzorgcentrum Molenstee gesloten blijft voor bezoek. Op 16 april kondigde minister van welzijn Wouter Beke aan dat deze richtlijn van de Veiligheidsraad uiteindelijk niet wordt uitgevoerd.

Er mag dan geen bezoek in het wzc komen. Dankzij het mooie weer kunnen we familieleden wel de kans geven om elke dinsdag- en donderdagnamiddag (op afspraak) even een gezellige babbel te doen met de bewoners op ons terras. De nodige sociale afstandsmaatregelen worden uiteraard gerespecteerd, maar dat maakt de gesprekjes niet minder warm en ontroerend. Daarnaast kunnen familieleden ook nog altijd even bellen, videochatten of op raambezoek komen.

We doen er ook alles aan om ervoor te zorgen dat familieleden goed ge├»nformeerd blijven over het wel en wee in wzc Molenstee. Zo verzenden we op regelmatige basis de nieuwsbrief ‘Molenstee boven’ om familieleden een mooi beeld te schetsen van de initiatieven die we in ons wzc nemen.

Al deze initiatieven zijn natuurlijk alleen mogelijk dankzij het heldenwerk dat de medewerkers van wzc Molenstee verrichten. We willen hen dan ook bedanken voor de inspanningen die ze elke dag leveren voor het welzijn van onze bewoners.

We houden jullie voortdurend op de hoogte!