Dit zijn de laureaten voor de Receptenwedstrijd 2019

Gepubliceerd op woensdag 23 oktober 2019 9 u.
Afgelopen maandag (21/10) werden de laureaten bekendgemaakt voor de receptenwedstrijd, die de dienst toerisme organiseert samen met de gemeente Haacht en Toerisme Vlaams-Brabant. Deze 4 verkozenen zullen het op maandag 18 november tegen elkaar opnemen in een kookwedstrijd.

De receptenwedstrijd 'Het Witte Goud, Witloof', staat volledig in het teken van lokaal geteeld witloof en kadert in het Haachtse horecaplan, waarmee in 2017 van start werd gegaan, de reeds jaren gekende eigenheid van de Kampenhoutse witloofteelt en de focus van Toerisme Vlaams-Brabant op het witte goud.

Tot 30 september konden inwoners van Haacht en Kampenhout (maximaal 2) recepten indienen waarin het witloof centraal staat. Een leesjury heeft hier uiteindelijk 4 laureaten uitgekozen die op maandag 18 november in een kookwedstrijd zullen strijden voor de hoofdprijs van deze receptenwedstrijd. Zij werden tijdens een kort persmoment voorgesteld bij grondwitloofboer Danny Schoevaerts.

De 4 uitverkorenen zijn:

  • Bjorn Pardon
  • Glenda Kempenaerts
  • Eddy Delpire
  • Augustin Bosmans

Zij zullen koken voor een vakjury van 3 Belgische meesterkoks en de burgemeesters van Kampenhout en Haacht, onder leiding van Rik Dumon (chef van Restaurant Dumon). 

De winnaar van de receptenwedstrijd wordt voor één avond hulpkok in Restaurant Dumon en krijgt op die avond voor 8 personen een gastronomisch diner met aangepaste wijnen aangeboden. Het menu omvat o.a. het winnende recept. De winnaar en Restaurant Dumon kiezen hiervoor in onderling overleg een geschikte datum, binnen het witloofseizoen 2019-2020.

Meer informatie over deze wedstrijd kan u HIER vinden.