Nieuwe Kampenhoutse kindergemeenteraad

Gepubliceerd op maandag 12 september 2022 12.30 u.
Op vrijdag 9 september 2022 stelden we onze nieuwe kindergemeenteraad voor. De verkiezing daarvan vond eind juni al plaats, tijdens het bekende Park4Kids in het Park van Relst. Uit de deelnemende 10- tot 12-jarigen kroonde Thigo Verhoeven zich er tot nieuwe kinderburgemeester.

De officiële installatie van de kinderburgemeester en -gemeenteraad gebeurde in cultuur- en beleefcentrum De Krop, aan de vooravond van het Kampenhoutse kermisweekend. Alle leden legden de eed af en mochten nadien van een gezellige receptie genieten.

Stem van Kampenhoutse kinderen

Tijdens de eerdere verkiezing waagden de kinderen zich aan een reeks leuke,
creatieve en spannende opdrachten. Stuk voor stuk gaven ze het beste van zich­zelf
in de verschillende spelrondes, maar er kon er uiteraard maar één met de burgemeesterssjerp aan de haal gaan. Die eer viel ditmaal dus te beurt aan Thigo Verhoeven. Hij mag tijdens zijn ambtstermijn trots de titel ‘kinder­burgemeester van Kampenhout’ dragen.

Alle 18 deelnemers zetelen in de kindergemeenteraad en vertegenwoordigen een jaar lang de Kampenhoutse kinderen. Zij krijgen de kans om hun stem te laten horen en meningen uit te wisselen over wat er leeft in Kampenhout. Bovendien worden ze ook uitgenodigd voor tal van plechtigheden. Zo mochten ze de dag na hun eedaflegging meteen de daad bij het woord voegen en de kermis in hartje Kampenhout officieel openen. Het begin van een onvergetelijke ervaring als kindergemeenteraadslid.

Wie zetelt het komende jaar in de Kampenhoutse kindergemeenteraad?

  • Kinderburgemeester: Thigo Verhoeven
  • Kinderschepenen: Rune De Vriendt, Floor Thys, Hanne Jacobs,
    Felien Laermans en Amber Stroeykens-Verhulst
  • Kindergemeenteraadsleden: Warre Vandeven, Torben Verhoeven, Jana Weymeers, Nora Fransen, Laura De Maersschalck, Alexander Busschaert, Lili Vanhove, Stan Van Meerbeeck, Ziva Watzeels, Riki Debacker, Lucas Swinnen en Linde Collijs

Een fotoverslag van de eedaflegging vind je HIER.