Gratis online infosessies over 'Starten met een eigen zaak na 45'

Gepubliceerd op donderdag 3 november 2022 14.03 u.
Steeds meer 45-plussers dromen van een carrièrewending. Daarbij denken ze ook vaker aan een overstap naar het zelfstandigenbestaan. Toch hebben starters op latere leeftijd hun eigen vragen en twijfels bij de opstart van hun zaak. Daarom organiseert de vzw Integraal een driedelige online inforeeks.

Het startersinitiatief ‘START 45+’ wil zoveel mogelijk 45-plussers de kans geven om goed voorbereid zelfstandig ondernemer te worden. In de digitale opleiding krijgen deelnemers praktische informatie over onder andere: de startmodaliteiten en -formaliteiten, de opmaak van een business- en financieel plan, het sociaal statuut van zelfstandigen, de aanvullende sociale bescherming, mogelijke ondersteunings- en subsidiemogelijkheden, startersleningen en 45+ ondernemersvaardigheden. 

Programma

  • Online sessie 1 • 1 december 2022: Hoe start ik op als zelfstandige? Ondersteuning, subsidies, premies en kredietmogelijkheden?
  • Online sessie 2 • 8 december 2022: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 45. 
  • Online sessie 3 • 15 december 2022: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties.

De sessies gaan telkens op donderdag van 19 tot 21 uur door. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht.

Inschrijven?

Droom je als 45-plusser van een nieuwe zelfstandigencarrière? Twijfel niet langer en schrijf je dan nu in (verplicht) via onderstaande knop.

Schrijf je hier in!

Meer informatie over het programma en inschrijven: www.ondernemen50plus.com (Aanbod > Start 45+).