Hulpsessies voor invullen van aangifte personenbelasting geannuleerd

Gepubliceerd op dinsdag 14 april 2020 15.11 u.
Op woensdag 20 en vrijdag 29 mei 2020 waren er hulpsessies voorzien voor inwoners die graag wat ondersteuning wensten bij het invullen van hun aangifte in de personenbelasting. Om de veiligheid en gezondheid van iedereen te garanderen in de huidige coronacrisis, zullen deze sessies niet doorgaan.

De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren. Hieronder vind je nuttige informatie die je verder kan helpen.

Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn. Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web.

Aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Jouw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsmeĀ®, of met jouw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Jouw gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Jouw gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op jouw vraag

Aangezien de invulsessies in onze gemeente en in de kantoren van de FOD Financiën wegvallen, voorziet de overheid wel nog andere mogelijkheden om mensen met vragen of problemen i.v.m. hun aangifte verder te helpen. Zo kan je nog altijd telefonisch een beroep doen op de experten van de FOD Financiën.

Heb je hulp nodig? Doe dan het volgende:

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer jouw eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info: https://financien.belgium.be/nl/ebox