Denk aan onze landbouwers: houd je hond aan de leiband!

Gepubliceerd op maandag 6 april 2020 16.56 u.
Door het mooie weer maken veel mensen een wandeling met de hond. Uiteraard is dit geen probleem en we moedigen het aan dat iedereen in deze moeilijke tijden van het stralende weer geniet.

Helaas komen er klachten binnen van mensen die hun hond niet aan de leiband houden. Dit is nochtans een regel die opgenomen is in het politiereglement en bestraft kan worden met een GAS-boete.

Onze landbouwers zitten op dit moment volop in het plant- en zaaiseizoen. Daarom is het extra belangrijk dat je jouw hond aan de leiband houdt. Wanneer loslopende honden over pas ingezaaide percelen lopen, zorgen ze voor onherstelbare schade en vernietigen ze de inkomsten van onze landbouwers.

We willen iedereen er dus bewust van maken dat je jouw hond te allen tijde aan de leiband moet houden, zowel op openbare wegen als in velden en bossen. Doe dit niet alleen voor onze landbouwers, maar ook voor het welzijn van jouw mede-inwoners, niet iedereen zit te wachten op een loslopende hond, en van de natuur in het algemeen.

Meer info over risico’s voor de natuur: www.kampenhout.be/hondenaandeleiband