Herdenking 60e verjaardag vliegtuigramp Berg (1961–2021)

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021 12.20 u.
Vandaag herdenken we de 60e verjaardag van de vliegtuigramp in Berg. Op woensdag 15 februari 1961 stortte om 10.05 uur de Boeing 707 van Sabena-vlucht 548 neer in Berg in de wijk Het Lemmeken.

Bij de crash verloren 73 mensen het leven: alle 72 inzittenden van het vliegtuig en een slachtoffer op de grond. Een persoon op de grond ontsnapte aan de dood maar verloor een been.

Precies om 10.05 uur herdachten we de 60e verjaardag, in aanwezigheid van de burgemeester, mevrouw Pelgrims (weduwe van Marcel Lauwers) en dhr. Cleynhens (Hangar Flying vzw). We onthulden ook een nieuw monument in inox, met de namen van alle slachtoffers. EMG Tilco nv zorgde voor het ontwerp en de realisatie.

Het nieuwe monument is een initiatief van het lokaal bestuur van Kampenhout, in samenwerking met Heemkring Campenholt en Hangar Flying vzw. Het staat naast het oude monument op de hoek van de Dijkstraat en de Lemmekenstraat. Op het monument vind je een QR-code, die je naar de website van de heemrking leidt met meer informatie over deze ramp. Je kan deze informatie HIER nalezen.

De onthulling werd ook gefilmd. Binnen enkele weken zal u dit filmpje op onze website kunnen bekijken. Ook onze dorpsdichter Els Smedts schreef 2 mooie gedichten over deze vliegtuigcrash. Je kan ze hieronder downloaden.