Heemkring Campenholt organiseert lessenreeks oud schrift

Gepubliceerd op woensdag 8 januari 2020 14.17 u.
Vanaf 29 februari organiseert Heemkring Campenholt een lessenreeks rond oud schrift: 'Bouwstenen voor de geschiedenis van Kampenhout'. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de Heemkring.

Wie zijn stamboom wenst op te maken, de geschiedenis van zijn huis wil opzoeken of een stukje dorpsgeschiedenis wil bestuderen dient eeuwenoude documenten te raadplegen. In een cursus van vijf lessen zal Campenholt dieper ingaan op de historische bronnen voor onze dorpen. We oefenen ook op het schrift waarin die teksten tot ons zijn gekomen door om de beurt enkele regels te lezen.

Wat staat er op het programma?

  • Les 1 (29 februari): Burgerlijke Stand - bevolkingsboeken - aangiften van nalatenschap (19e eeuw)
  • Les 2 (7 maart): parochieregisters - kerkrekeningen - kadaster (18e en 19e eeuw)
  • Les 3 (21 maart): notariaat
  • Les 4 (28 maart): schepenarchief
  • Les 5 (4 april): andere bronnen (18e eeuw)

De heemkring bezorgt u de teksten een week op voorhand per mail. De transcripties en geziene theorie ontvangt u ook per mail na de les. De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag van 10 tot 12 uur in de bibliotheek van Kampenhout (Tritsstraat 5) vanaf 29 februari. De teksten worden geprojecteerd op scherm.

De inschrijving (verplicht) voor de cursus bedraagt 20 Euro, over te schrijven op BE79 8601 1206 9233 van Campenholt en dit vóór 26 februari 2020 onder vermelding 'Cursus oud schrift + vermelding naam'. Intekenen per les is niet mogelijk.

Meer info en inschrijven:
heemkring@kampenhout.be
www.campenholt.be