Een groenere woning? De groenadviseur staat paraat!

Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2022 8.30 u.
Wil jij je huis groener maken, maar weet je niet goed hoe je zoiets aanpakt? Dan helpen wij je graag! Als lokaal bestuur werken we samen met 3Wplus voor groenadvies. Geïnteresseerde Kampenhoutenaren kunnen voor ondersteuning gratis terecht bij Annelore, de groenadviseur van 3Wplus.

Een groendak, een groene gevel en/of minder verharding maakt je woning in één klap mooier, klimaatvriendelijker en beter bestand tegen wateroverlast. Vergroening zorgt voor meer biodiversiteit in de buurt én houdt de hitte buiten. Bovendien vormt het groen een buffer bij hevige regenbuien en zorgt het voor een tragere afvoer van het regenwater.

Groenadvies op maat

Zin om je woning groener te maken? De groenadviseur komt eerst langs bij je thuis en stelt vervolgens een advies op met een overzicht van alle maatregelen die jij voor jouw huis kan nemen. Bij dat advies is ook de volledige begeleiding van je project mogelijk: van de ontwerpselectie en het opvragen van offertes tot de keuze van de aannemer en de opvolging van de werken. 

Dit advies wordt aangeboden door het lokaal bestuur, in samenwerking met Energiehuis 3Wplus en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Voor de begeleiding tot aan de uitvoering hoef je niets extra te betalen.

Heb je vragen of wil je inschrijven?

Neem dan contact op met groenadviseur Annelore Michiels via annelore.michiels@3wplus.be of 0499 71 66 18.

Meer info: energiehuis.3wplus.be/groendaken-en-geveltuinen

Wist je dat je bij het lokaal bestuur ook gratis een geveltuintje of een boom in jouw voortuin of omgeving kan aanvragen? Zeker de moeite waard om eens te bekijken, want de stap naar een groenere woning hoeft helemaal niet groot te zijn.