‘Gratis’ zonnepanelen via de Vlaamse Energielening

Gepubliceerd op dinsdag 18 september 2018 13.43 u.

Wie dit jaar nog via de Vlaamse Energielening zonnepanelen op zijn of haar dak laat leggen, voelt amper iets van die investering. Met de besparing op de energiefactuur betaalt u immers uw lening af.

Zonnepanelen laten plaatsen op uw dak, is goed voor het milieu én zorgt voor een lagere energiefactuur. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gezakt, maar toch bedraagt de investering nog gemiddeld rond de 5000 à 6000 euro .

Toch is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen zonder dat u daar financieel veel van voelt. Via de Vlaamse Energielening zijn de zonnepanelen als het ware gratis. Maar hoe werkt dat juist? Wanneer uw dak gunstig georiënteerd ligt, kunt u zonnepanelen al terugverdienen na 8 jaar. U kunt ze afbetalen via de Vlaamse Energielening, die u ook kunt spreiden op 8 jaar. De besparing op de energiefactuur betaalt dan zelf de Energielening terug. Zo voelt u niets van de investeringskost. En al wat u in de periode na die 8 jaar bespaart op uw energiefactuur, is winst.

Wie interesse heeft om ‘gratis’ zonnepanelen te bekomen, moet zich wel haasten. Eind 2018 wordt de Vlaamse Energielening voor het brede publiek (interestvoet van 2 procent) teruggeschroefd. Voor wie nog een energielening wil bekomen, is het belangrijk om de aanvraag ten allerlaatste op 30 november 2018 in te dienen. Op die manier kunnen deze dossiers nog verwerkt worden voor de start van het nieuwe jaar. De leningen van 0 procent voor kwetsbare doelgroepen blijft overigens bestaan.

De kostprijs van de zonnepanelen kan overigens nog extra gedrukt worden door in te tekenen op de provinciale groepsaankoop via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen

 

Voor meer informatie over de Vlaamse Energielening, contacteer de kredietbehandelaars van 3Wplus: 

 

Katrien Vervloet & Ine Renson 

02?451 53 85 

energie@3wplus.be 

www.3wplus.be/energie