Gemeentelijke strooidiensten uitgerukt: Wees voorzichtig op de baan!

Gepubliceerd op dinsdag 3 december 2019 19.30 u.
Door het ijskoude weer kan het 's ochtends erg glad zijn op de weg. Daarom gaan de gemeentelijke strooidiensten voor u op pad. We raden u aan om tijdens deze winterse periode steeds voorzichtig te zijn als u de baan op gaat!

Drie rondes

De strooidienst in Kampenhout bestaat uit drie rondes, een zogenaamde A-, B- en C-ronde:

  • De A-ronde: bestaat uit de grote verbindingswegen tussen onze verschillende dorpskernen.
  • De B-ronde: bestaat uit de andere wegen, uitgezonderd de wegen die tot de C-ronde behoren.
  • De C-ronde: bestaat uit de doodlopende wegen en de verkavelingen.

In totaal moet er op ongeveer 190 kilometer aan wegen gestrooid worden. Dit kan uiteraard nooit op één enkele nacht gebeuren. Daarom wordt op een gewone nacht, wanneer er voorgestrooid wordt, enkel op de A- en B-ronde gestrooid. De C-ronde komt alleen aan bod in geval van winterse neerslag. Vaak is dat overdag. Het kan dus best zijn dat u in een doodlopende straat woont, maar dat er niet gestrooid is. Gelieve hier dus steeds rekening mee te houden als u 's ochtends de baan op gaat.

OPGELET: De Leuvensesteenweg (N26) en Haachtsesteenweg (N21) zijn gewestwegen. Deze wegen en hun fietspaden worden NIET door de gemeente gestrooid maar door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Voor eventuele meldingen hierover kan u steeds terecht bij www.meldpuntwegen.be of het nummer 1700.