Ga je binnenkort op reis? Informeer tijdig naar de juiste reisdocumenten!

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 8.39 u.
Vanaf 15 juni kan je weer reizen naar sommige bestemmingen. Voor je op reis gaat naar het buitenland, informeer je je best over de vereiste reisdocumenten. Reis je buiten Europa? Dan moet je meestal een reispaspoort hebben. Blijf je binnen Europa, dan hebben je kinderen een Kids-ID nodig.

Controleer ook steeds al jouw identiteitsbewijzen op geldigheid. Voor bepaalde landen moeten de identiteitsbewijzen langer geldig zijn dan de vermelde vervaldatum. Het is bovendien belangrijk dat je tijdig jouw aanvraag indient, want de aflevering van deze bewijzen kan soms tot enkele weken duren. Er bestaan spoedprocedures, maar die zijn een pak duurder.

Bekijk wanneer je de reis plant en ruim voor je vertrek de website van de FOD Buitenlandse Zaken via www.diplomatie.be voor de meest recente adviezen over de verschillende reisbestemmingen en wat je precies nodig hebt om naar jouw bestemming te reizen.

Via www.kampenhout.be/reizen vind je meer informatie over de verschillende identiteitsbewijzen, hoe je ze moet aanvragen, wat de kostprijs is en wat je moet meebrengen naar het gemeentehuis voor een aanvraag.

Heb je vragen? Je kan steeds de gemeentelijke bevolkingsdienst contacteren via bevolking@kampenhout.be of 016 65 99 41 (elke voormiddag tussen 8.45 en 11.45 uur).