Energiehuis (3Wplus)

Wil je een lagere energiefactuur én meer wooncomfort maar weet je niet goed hoe dit te bereiken? Klop dan gerust aan bij het Energiehuis van 3Wplus, het adviespunt voor energiezuinig wonen en renoveren in Halle-Vilvoorde.

Wat hebben we allemaal in de aanbieding in Kampenhout?

Chatbox: energieconsulent beantwoordt al je vragen

Heb je vragen over premies, zonnepanelen, isoleren, verbouwen, …? Iedere werkdag kan je ze van 9 tot 12.30 uur live stellen aan een energieconsulente. De Livechat is te vinden op de startpagina van Energiehuis 3Wplus (energiehuis.3wplus.be).

Energielening: lenen aan 0 procent

Heb je een niet al te hoog inkomen of behoor je tot de prioritaire doelgroep, dan kan je voor investeringen in energiebesparende maatregelen tot 15.000 euro lenen aan een rente van 0 procent. De lening moet pas na 10 jaar afbetaald zijn.

Meer info:

Woonconsulent: hulp bij al je woonvragen

In het woonloket van je gemeente kan je terecht met al je woonvragen. Zoek je een sociale woning, is de wetgeving rond (ver)huren je wat onduidelijk, wil je weten welke premies je kan krijgen, … : de woonconsulent helpt je graag verder.

Meer info:

Vind een kwaliteitsvolle aannemer via Energiek Wonen

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle, lokale aannemer voor het plaatsen van isolatie, ramen, zonnepanelen of warmtepompen? Geef je gegevens door via de website EnergiekWonen.be en de aannemer komt langs voor een vrijblijvende offerte.

Renovatiecoach: advies van begin tot einde

Renovatiecoaches van Energiehuis 3Wplus staan je bij van a tot z bij je duurzaam verbouwproject. De renovatiecoach helpt onder meer met het maken van een kostenraming, het zoeken van aannemers en het vergelijken van offertes.

Meer info:

Mobiel Energiehuis: spring binnen met je energievragen

Een energiedeskundige komt één keer per jaar met het Mobiel Energiehuis in je gemeente staan. Tijdens de openingsuren kan je er gratis binnenspringen met al je energievragen. Een warmtescan en energieaudit aanvragen voor je woning kan ook, en dit het hele jaar door.

Meer info: energiehuis.3wplus.be/mobiel-energiehuis

Energiesnoeiers bij jou thuis

Behoor je tot de kwetsbare doelgroep en wil je weten hoe je je energieverbruik kan verminderen, dan kan je een energiesnoeier bij je thuis laten komen. Die scant gratis je woning en neemt kleine energiebesparende maatregelen.

Meer info:

Premie voor sociaal verhuurders

Voer je isolatiewerken uit aan een woning die je verhuurt aan kwetsbare huurders, dan kan je via het Energiehuis 3Wplus een huur- en isolatiepremie aanvragen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject.

Meer info:

Noodkoopfonds: nu renoveren, pas veel later betalen

Zorgt je eerder beperkt inkomen ervoor dat renoveren voor jou niet haalbaar is? Via het noodkoopfonds kan je tot 30.000 euro renteloos lenen. Afbetalen moet pas na 20 jaar.

WarmNest: van leegstand naar verhuurbaar pand

Als eigenaar van een leegstaande woning kan je gratis renovatiebegeleiding krijgen om van je pand een energiezuinige sociale woning te maken. Zo krijg je huurinkomsten in plaats van belastingen te moeten betalen.

Meer info:

Wil je graag nog extra informatie?

Surf dan naar energiehuis.3Wplus.be, of contacteer ons via energie@3wplus.be.

Deel deze pagina