Eddy Delpire wint receptenwedstrijd 'Het Witte Goud, Witloof'

Gepubliceerd op dinsdag 19 november 2019 10.39 u.
Op maandag 18 november kroonde Eddy Delpire zich tot winnaar van de receptenwedstrijd 'Het Witte Goud, Witloof'. Tijdens de spannende afsluitende kookwedstrijd in Haacht wist hij met zijn Sint-Jacobsvruchten met gebakken witloof en shiitake de jury het meest te bekoren.

De diensten toerisme van Witte Goud-gemeenten Kampenhout en Haacht lanceerden deze wedstrijd, in samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant, om het witloof opnieuw in de schijnwerpers te zetten. Vanaf september mochten de inwoners van Kampenhout en Haacht recepten insturen, waarin witloof de hoofdrol opeist. Een leesjury koos uit deze inzendingen vier finalisten, die in een allesbeslissende kookwedstrijd hun witloofgerecht ook daadwerkelijk mochten klaarmaken.

De grote finale vond plaats in Engelenburcht Kloosterkerk in Haacht. Een vierkoppige jury, bestaande uit radiomaker en hobbykok Sven Ornelis, televisielegende Rob Vanoudenhoven, ROB-TV-presentator Geert Verdonck en meesterkok Rik Dumon van Restaurant Dumon in Haacht, verkoos uiteindelijk het gerecht van Kampenhoutenaar Eddy Delpire tot winnaar. Hij maakte Sint-Jacobsvruchten met gebakken witloof en shiitake. Delpire haalde het van de burger met gestoofd witloof van Bjorn Pardon, het witloof met gehaktballetjes van Glenda Kempenaerts en het gebakken witloof met parelhoen en gebakken krieltjes van Augustin Bosmans. U kan HIER enkele sfeerbeelden vinden.

Hobbykok wordt hulpkok

Eddy Delpire gaat zo met de fantastische hoofdprijs aan de haal. Hij wordt nu voor één avond hulpkok in Restaurant Dumon en krijgt op die avond voor acht personen een gastronomisch diner met aangepaste wijnen aangeboden. Op het menu zal uiteraard het winnende recept prijken. Hij mag deze datum kiezen in overleg met Restaurant Dumon. De andere finalisten kregen een mand met streekproducten aangeboden. 

Aan de horecazaken in Kampenhout en Haacht zal nu gevraagd worden om minstens één van de vier recepten op hun menukaart te zetten. Een lijst met deelnemende zaken zal op de gemeentelijke websites gepubliceerd worden. Op die manier blijft het witloof onder de aandacht en misschien wordt één van deze recepten zo wel een nieuwe witloofklassieker.

Meer info: www.kampenhout.be/receptenwedstrijd