E-boeken

In onze bib kunt u een e-reader uitlenen (max. 5 e-boeken). Onze medewerkers geven u graag een korte introductie om met het toestel aan de slag te gaan. De e-readers zijn erg gebruiksvriendelijk.

Een e-reader biedt enkele voordelen ten opzichte van een papieren boek. Het is een klein en licht toestel, waarop u meerdere e-boeken kan bewaren, en u kunt bovendien het lettertype vergroten. Daardoor valt het toestel in de smaak bij pendelaars, reizigers en ook bij wie wat last heeft om de kleinere letters in een papieren boek te lezen. Elk boek wordt dankzij de e-reader een grootletterboek. Het toestel heeft wat lezen betreft ook een streepje voor op een tablet of smartphone. Het is erg zuinig: met een volle batterij kunt u verschillende weken lezen. Bovendien is de leeservaring vanop een e-reader dezelfde als van papier en kunt u zelfs in vol zonlicht duidelijk lezen.

Voorwaarden

Algemene voorwaarden
Ontleners zijn minstens 16 jaar en lid van de bibliotheek van Kampenhout. De lener ondertekent een kopie van deze algemene voorwaarden bij de eerste ontlening van een e-reader.

Uitleenprocedure
Een e-reader reserveert u via de online catalogus of aan de balie. U kiest e-boeken uit de e-collectie. De bibliotheekmedewerker maakt de e-reader voor u klaar.
Maximum 1 e-reader per gezin, met maximum 5 e-boeken.
Het lenen van een e-reader en e-boeken is gratis.
De uitleentermijn bedraagt 28 dagen.

Afhalen en terugbrengen van de e-readers kan enkel aan de balie. De e-reader mag nooit in de inleversluis of -kast gestoken worden! Bij het terugbrengen controleert een medewerker de e-reader op schade en ongeoorloofd gebruik (zie gebruiksvoorwaarden).

Als u het materiaal te laat binnenbrengt, betaalt u 1 euro boete voor de e-reader en 0,20 euro per e-boek, vermeerderd met 1 euro administratiekosten.
Bij verlies of beschadiging van de e-reader en/of beschermhoes wordt het volledige aankoopbedrag van deze materialen aan de lener aangerekend.

E-boeken uit de collectie van de bib worden ook ontleend op een persoonlijk toestel op voorwaarde dat zowel bij het ontlenen als inleveren het toestel wordt aangeboden aan de balie en toegang wordt verleend. Een bibliotheekmedewerker plaatst en verwijdert de e-boeken.

Gebruiksvoorwaarden
U ontvangt de e-reader volledig opgeladen en in goede staat. De e-reader wordt steeds uitgeleend in een beschermhoes en blijft, om schade te voorkomen, tijdens de hele leenperiode in deze hoes.
U mag de e-reader niet doorgeven aan derden. De lener blijft verantwoordelijk voor de e-reader.
U behandelt de e-reader met zorg.
De geleende e-reader mag enkel gebruikt worden voor het lezen van e-boeken die door de bibliotheek van Kampenhout op het toestel werden geplaatst.
U mag geen e-boeken kopiëren, verwijderen en/of toevoegen.
U verbindt zich er toe dit reglement na te leven. Op vraag kan de lener een kopie krijgen van dit ondertekende reglement. Voor elke inbreuk op dit uitleenreglement kan aan de lener een financiële tegemoetkoming worden gevraagd.