Reis op oudejaarsnacht met De Lijn tussen Kampenhout en Leuven!

Gepubliceerd op maandag 2 december 2019 13.10 u.
Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en iedereen heeft wellicht al plannen om 2019 op een spetterende manier af te sluiten. Het gemeentebestuur wil ervoor zorgen dat iedereen een gezellig en vooral ook veilig en verantwoord eindejaar kan beleven.

Daarom werd er door de gemeente Kampenhout een financiële regeling getroffen met De Lijn om de bestaande lijn vanuit Leuven tot Herent op oudejaarsnacht uit te breiden naar Kampenhout. Wij sluiten dus aan bij het initiatief van Leuven en Herent. Spijtig genoeg bestaat er geen gelijkaardig initiatief meer vanuit buurgemeente Haacht, waardoor alleen het traject vanuit Leuven naar Kampenhout kan worden uitgebreid.

Wie dus van plan is om oudjaar te vieren in Leuven kan vanuit Kampenhout ‘Feestbus 4 Kampenhout - Herent - Leuven’ nemen. Deze zal vertrekken vanaf de halte Berg Oud Station. De reis verloopt vervolgens via Kampenhout-Sas en Herent tot aan Leuven Station. U kan op- en afstappen aan alle tussenliggende haltes. Ritten zijn om het uur mogelijk vanaf 22.20 uur. In Leuven Station zullen rond 0.56 uur ’s nachts om het uur bussen vertrekken richting Kampenhout tot 6 uur ‘s ochtends.

Hoeveel kost een rit tijdens oudejaarsnacht?

Heeft u een abonnement? Dan kan u dit gewoon gebruiken. Alle normale vervoersbewijzen zijn geldig op de feestbussen. U kan ook gebruik maken van een oudejaarsnachtbiljet of een sms-oudejaarsticket. Voor slechts 4 euro maakt u zoveel verplaatsingen als u wilt.

Oudejaarsnachtbiljet:

  • Te koop vanaf 16 december in één van de lijnwinkels of op 31/12 vanaf 18 uur bij de chauffeur.
  • Geldig op: 31/12 vanaf 18 uur tot en met 1/01 om 23.59 uur.

Sms-oudejaarsticket:

  • Sms ‘Event’ naar 4884 en u heeft uw ticket zo op zak.
  • Kostprijs: 4 euro + 0,15 euro mobiele operatorkost.
  • Geldig op: 31/12 vanaf 18 uur tot en met 1/01 om 23.59 uur.


U kan de uurregeling raadplegen op www.delijn.be of deze hieronder downloaden. Let op: alleen de hoofdhaltes zijn in dit tijdschema opgenomen. De feestbus stopt ook aan de tussenliggende haltes. 

Meer info over tarieven vindt u opwww.delijn.be/nl/overdelijn/campagnes-acties/oudejaar-2019-2020/vlaams-brabant/.