Koor Cantabile sleept Kampenhoutse Cultuurprijs in de wacht

Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 11.03 u.
Zaterdag 7 oktober reikte lokaal bestuur Kampenhout de driejaarlijkse Cultuurprijs uit. Koor Cantabile, dat in 2023 zijn 50e verjaardag vierde, ging dit jaar met de prestigieuze prijs aan de haal. De winnaar kreeg een erecertificaat en een financieel duwtje van 200 euro in de rug.

Het koor ontving de prijs tijdens de officiële uitreiking in de bibliotheek van Kampenhout. Naast Cantabile waren ook het muzikantenkoppel Marnix De Cat en Romina Lischka, die hoge ogen gooien in de klassieke muziek, en de enthousiaste medewerkers van de bibliotheek van Kampenhout genomineerd.

Voor de jury – bestaande uit Marleen Horemans, Anja Decoster, Michel Beyns (leden cultuurraad) en voormalig dorpsdichter Els Smedts – waren de enorme (sociale) gedrevenheid en de zin om nieuwe uitdagingen op te zoeken een doorslaggevende factor. De keuze voor het koor als laureaat was dan ook unaniem. Cantabile volgt in de erelijst De Kerkpoortclochards op.

Cantabile is een vierstemmig volwassenenkoor dat in 1973 zijn eerste noten zong. Het koor repeteert wekelijks en omarmt verschillende genres, waardoor leden van verschillende leeftijden zich thuis voelen. Daarnaast zet Cantabile zich geregeld in voor het goede doel en tonen ze hun zangtalent vrijwillig in zorgcentra. Inwoners van Kampenhout zagen hen ongetwijfeld al tijdens verschillende evenementen aan het werk.

Het is duidelijk dat de energie na 50 jaar nog altijd onophoudelijk door de vereniging stroomt. Dankzij de Cultuurprijs blinkt het gouden jubileum van Cantabile nog net dat tikje meer.