Chocola-Tuti

Locatie: Leuvensesteenweg 125 – 1910 Kampenhout

Sinds 16 november 2017 is Kampenhout een monument rijker in de wereld van de chocolade. Het welgekende Chocola-Tuti ruilde Leuven in voor een grotere locatie in Kampenhout. Mieke, de zaakvoerster, volgde een opleiding tot chocolatier bij PIVA Antwerpen en deed stages in binnen- en buitenland. Haar droom ligt in het educatieve en entertainmentgehalte. Daarom is Chocola-Tuti geen chocoladewinkel, maar een ruimte om workshops te volgen. Gewone mensen, jong en oud, motiveren en inspireren om uit hun comfortzone te treden en zo prachtige chocoladecreaties te maken waar ze terecht fier op mogen zijn. Iedereen laten kennismaken met de wondere wereld van chocolade, dat is haar passie!

Bij Chocola-Tuti zijn de mogelijkheden eindeloos. U heeft keuze uit verschillende workshops om als groep te volgen:

A taste of chocolate

Een stukje teamverband, om vervolgens individueel verder te gaan.

De deelnemers krijgen uitleg over enkele basisprincipes binnen de chocoladewereld en gaan daarna volledig zelf aan de slag. In groepjes van een 4-tal personen zetten ze chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur. 

Uw collega’s maken vervolgens hun eigen creaties van studentenhaver en vullen snobinettes met 2 soorten ganache-vullingen. Het geheel wordt mooi verpakt in een zelfgemaakte chocoladekom. Elke deelnemer neemt ongeveer 500 gram aan zelfgemaakte chocolaatjes mee naar huis.

Chocolate challenge

Een ‘chocolate experience’ ten top! U werkt samen, u leert elkaar beter kennen en u bouwt een vertrouwensband op. 

De deelnemers krijgen uitleg over enkele basisprincipes binnen de chocoladewereld en gaan daarna volledig zelf aan de slag. In groepjes van een 4-tal personen zetten ze chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur.

In deel 2 van deze teambuilding dagen we u uit voor de 'Chocolate Challenge'! We splitsen ons op in groepjes van 2 personen en jullie maken zelf uw eigen ganache-vullingen. U krijgt een basisrecept, maar u vult zelf verder aan. Hoe? Door te proeven en uw smaakpapillen aan te wakkeren. We voorzien heel uiteenlopende smaken zoals matcha, chouffe cream, gin en cointreau, maar ook klassiekers zoals Baileys en Amaretto.

Het geheel wordt mooi verpakt in een zelfgemaakte chocoladekom. Elke deelnemer neemt ongeveer 500 gram aan zelfgemaakte chocolaatjes mee naar huis.

Workshop met familie, vrienden, vereniging

Heeft u iets te vieren en wilt u dit graag samen met uw familie of vrienden doen? Broer- of zussendag, een familiereünie, of gewoon iets origineels doen met z’n allen? We verwelkomen jullie met een drankje en enkele heerlijke pralines.

U krijgt uitleg over enkele basisprincipes binnen de chocoladewereld en gaat daarna onmiddellijk aan de slag. Maak uw eigen pralines met studentenhaver, spuit ganache-pralines, maak krokante rotsjes en uw eigen chocoladekommetje om ze in te presenteren. We sluiten af met een heerlijke portodegustatie. Iedereen neemt een overvolle doos aan zelfgemaakte chocolaatjes én nog een leuke verrassing mee naar huis!

  • Prijs: 50 euro per persoon, inclusief btw
  • Tijd: 1,5 uur

Prijs

  • A taste of chocolate: 50 euro per persoon (excl. btw) - 1,5 uur
  • Chocolate challenge: 65 euro per persoon (excl. btw) - 2 uur
  • Workshop met familie, vrienden, vereniging: 50 euro per persoon (incl. btw) - 1,5 uur
  • Bier- en chocoladeproeverijen, thee- en chocoladeproeverijen, afternoon thee proeverij en workshop of chocoladelunch of diner: prijs op aanvraag

Een bezoek aan Chocola-Tuti kan gecombineerd worden met andere toeristische bezienswaardigheden. Op uw verzoek geeft het team van de toeristische dienst info en werkt een programma uit voor groepsbezoeken en uitstappen op maat.