Chocola-Tuti

Leuvensesteenweg 125 – 1910 Kampenhout

Sinds 16 november 2017 is Kampenhout een monument in de wereld van de chocolade rijker. Het welgekende Chocola-Tuti ruilde Leuven in voor een grotere locatie in Kampenhout. Mieke, de zaakvoerster, volgde een opleiding tot chocolatier bij PIVA Antwerpen en deed stages in binnen- en buitenland. Haar droom ligt in het educatieve en entertainment gehalte. Daarom is Chocola-Tuti geen chocoladewinkel, maar een ruimte om workshops te volgen. Gewone mensen, jong en oud, motiveren en inspireren om uit hun comfortzone te treden en zo prachtige chocolade creaties te maken waar ze terecht fier op mogen zijn. Iedereen laten kennismaken met de wondere wereld van chocolade, dat is haar passie!

Bij Chocola-Tuti zijn de mogelijkheden eindeloos. U heeft keuze uit verschillende workshops om als groep te volgen:

CLASSIC EXTRA MINI – 40 minuten

We gaan aan de slag met ‘cuvetjes’, oftewel chocolade kommetjes. Vullingen zijn alvast voor je gemaakt, jullie werken alles verder af. Puur, melk of wit… er is voor ieder wat wils! Ideaal voor hele grote groepen of wanneer er weinig tijd is.

 

CLASSIC MINI – 1 uur

Je brengt chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur en maakt vervolgens je eigen studentenhaver en creatieve figuren. Iedereen krijgt een mooi gevuld zakje van ongeveer 250 gram mee naar huis!

 

CLASSIC – 1,5 of 2 uur

Dé meest gekozen workshop!

Je krijgt uitleg over enkele basisprincipes binnen de chocoladewereld en gaat daarna onmiddellijk aan de slag. Maak je eigen studentenhaver, spuit ganache pralines en je eigen chocolade kommetje om ze daarna in te presenteren. Iedereen krijgt een goed gevuld doosje van ongeveer 500 gram mee naar huis!

 

CLASSIC DELUXE – 2 uur

Deze workshop is verwennerij ten top!

We verwelkomen je met pralines of een hartige hapje en een heerlijk glaasje bubbels. Je krijgt uitleg over enkele basisprincipes binnen de chocoladewereld en gaat daarna onmiddellijk aan de slag. Maak je studentenhaver, spuit verschillende soorten ganache pralines, maak krokante rotsjes en je eigen chocolade kommetje om ze daarna in te presenteren. Tijdens het verpakken van al dit lekkers, degusteren we een heerlijke portwijn. Iedereen neemt een goed gevuld doosje van meer dan 500 gram mee naar huis! Maar vergeet niet dat we nog een laatste verrassing voor je in petto hebben, en dit in de vorm van een wel heel mooi aandenken!

Prijs

CLASSIC EXTRA MINI – 40 minuten – 25 euro per persoon

CLASSIC MINI – 1 uur – 25 euro per persoon

CLASSIC – 1,5 of 2 uur – 40 euro per persoon

CLASSIC DELUXE – 2 uur – 60 euro per persoon

Bier- en chocoladeproeverijen, thee- en chocoladeproeverijen, afternoon thee proeverij en workshop of chocoladelunch of diner – prijs op aanvraag

 

Een bezoek aan Chocola-Tuti kan gecombineerd worden met andere toeristische bezienswaardigheden. Op uw verzoek geeft het team van de toeristische dienst info en werkt een programma uit voor groepsbezoeken en uitstappen op maat.