Bibliografie BCM

De bibliotheek van het Brabants Centrum voor Muziektradities (BCM) bevat meer dan 1.200 boeken en overdrukken over de Vlaamse, Belgische, Europese en buiten-Europese volksmuziek, volkskundige werken, handgeschreven optekeningen (melodieën die in eigen streek genoteerd werden), fotografisch materiaal, enzovoort.

Het is een gespecialiseerde verzameling die vrij uniek is en een van de belangrijkste van ons land. Wie interesse heeft voor de Vlaamse en bij uitbreiding Belgische volksmuziek, vindt in het BCM een hele resem publicaties, onder meer al de Vlaamse liedboeken: Willems, de Coussemaker, Bols, Van Duyse, Peeters, Lootens & Feys, Blyau & Tasseel, enzovoort.

Op internationaal vlak omvat de bibliotheek een imposant aantal werken van de belangrijkste Europese volksmuziekdeskundigen: Béla Bartók Zoltán Kodály, Tiberiu Alexandru, Laurence Picken, Nikolaï Kaufman, Lászlo Vikár, Konstantin Vertkov, Oleg Gerassimov, en nog vele anderen. Een groot aantal publicaties gaat over de muziekinstrumenten, de instrumentale volksmuziek en de geschiedenis van de dans, met tal van zeldzame werken.

Download hieronder de bibliografie.

Deel deze pagina