Hoe geraak ik tot aan het vaccinatiecentrum?

Vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas ligt aan de oude witloofveiling aan Kampenhout-Sas: Leuvensesteenweg 22, 1910 Kampenhout.

Met de auto

Wellicht weet je wel hoe je vanuit de verschillende deelgemeenten met de wagen naar het vaccinatiecentrum moet komen. Vanaf de Leuvensesteenweg (N26) of de Haachtsesteenweg (N21) volg je de gele signalisatieborden naar het vaccinatiecentrum. Er worden een 150-tal gratis parkeerplaatsen voorzien, waaronder ook parkeerplaatsen voor mindervaliden. 

  • De inrit is gelegen langs de Leuvensesteenweg. Je slaat rechts af aan het vroegere Witloofmuseum. Als je vanuit Leuven komt, moet je eerst over de rotonde rijden. Links afslaan is hier verboden.
  • De uitrit ligt aan de achterkant van de witloofveiling aan de Haachtsesteenweg. Als je in de richting van Brussel wil rijden, moet je opnieuw de rotonde nemen.

Rij je met iemand mee die niet in je bubbel zit? Neem dan in de wagen plaats achter de passagiersstoel, zodat er voldoende afstand is met de chauffeur. Was je handen voor en na elke rit. Zet beiden een mondmasker op en laat indien mogelijk de ramen open tijdens de rit.

De werken aan Kampenhout-Sas zijn ondertussen afgerond. Het autoverkeer kan sinds 1 juli opnieuw volledig gebruik maken van de rotondes.

Met de fiets

Laat je de auto liever thuis, dan is de fiets een goed alternatief. We voorzien een fietsenstalling met voldoende plaats om jouw fiets veilig achter te laten. Via bewegwijzering staat aangegeven hoe je het vaccinatiecentrum kan bereiken via tunnels onder de rotonde.

Met het openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer geraak je vlot aan het vaccinatiecentrum. Er zijn verschillende buslijnen (270, 470, 660, 686, 285) die elk uur meerdere doorkomsten hebben aan de halte Kampenhout-Sas.

Plan je route snel en eenvoudig via de routeplanner van De Lijn: www.delijn.be/nl/routeplanner.

Opgelet: door de werken aan de rotonde aan Kampenhout-Sas, is de bushalte in de rijrichting van Haacht/Mechelen tijdelijk onbereikbaar tussen 14 en 29 juni. Er wordt een tijdelijke halte voorzien ter hoogte van het frituur langs de parallelweg van de Leuvensesteenweg (N26). Om als voetganger deze halte te bereiken, volg je de tunnel onder de rotonde. Steek in geen geval de N26 over. Meer info vind je HIER.

Ben je slecht te been?

Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden. We voorzien ook voldoende rolstoelen aan de ingang van het vaccinatiecentrum. Onze medewerkers zijn steeds bereid om je verder te helpen.

Geraak je moeilijk tot aan het vaccinatiecentrum? Dan kan je een rit naar het vaccinatiecentrum aanvragen via één van volgende diensten:

  • Niet-rolstoelgebonden vervoer: inwoners van Kampenhout mogen contact opnemen met de Minder Mobielen Centrale (MMC) van de gemeente Zemst via het telefoonnummer 015 61 88 90.
  • Rolstoelgebonden vervoer: hiervoor werden 2 firma's aangesteld die je kan contacteren:
    • Eigen Thuis vzw (DAV) - Schildpadstraat 30, 1850 Grimbergen: 02 270 94 36 - info@dav-grimbergen.net
    • MDF Mobility - Meiselaan 55A, 1880 Kapelle-op-den-Bos: 0477 92 68 08