Behaag je tuin met streekeigen planten

Gepubliceerd op dinsdag 2 augustus 2022 18.54 u.
Ook dit jaar kan je tegen een goede prijs (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten bestellen om je tuin klimaatbestendiger te maken. De groepsaankoop 'Behaag je tuin' start op donderdag 1 september, een uitgelezen kans om je tuin een nieuwe look te geven.

Te droge, te natte of hete zomers? Je tuin beter wapenen tegen het klimaat is niet zo moeilijk. Verbeter de wateropname van je tuin en omgeving met diepwortelende bomen en struiken. Beter dan een gazon! Geniet van het verfrissende airco-effect van een boom op een hete dag. Beter dan een parasol!

Ook kleine (stads)tuinen maken een groot verschil. Het aanbod van bomen en haagpakketten is daarop afgestemd. Voor een kleinere tuin zijn ook de klimplanten echte blikvangers.

Wil je graag deelnemen?

  • Surf naar www.behaagjetuin.be.
  • Bekijk het aanbod: klimaatbomen, bijvriendelijke bomen, hoogstam(fruit)bomen, gemengde pakketten voor hagen, bloesem- en bessenheggen, houtkanten, klimplanten, wilgenpoten, … 
  • Bestel tussen 1 september en 15 oktober 2022. Betalen kan met eco- en consumptiecheques.
  • Haal op zaterdag 10 december 2022 je plantgoed af in de gemeentelijke loods (Neerstraat 20, 1910 Kampenhout) tussen 10 en 12 uur.
  • En daarna: planten en genieten maar van een heerlijk groen plekje!

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. Bekijk via onderstaande links zeker ook enkele brochures voor meer informatie.

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met Regionaal Landschap Dijleland via info@rld.be. Of contacteer team Milieu via milieu@kampenhout.be. We helpen je graag verder.