'Behaag je tuin' met streekeigen planten

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 14.28 u.
85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. De kans is dus groot dat u er ook één heeft. In dat geval is de samenaankoop 'Behaag je tuin' misschien wel iets voor u.

Uw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant. Zo zorgen we samen voor meer groen en dat is goed voor mens en dier. Maak van uw tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders en geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen u kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Aanbod?

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden

U kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trekt u meer diersoorten aan en vergroot u de natuurwaarde van uw tuin. Meer informatie vindt u in deze brochure.

Hoogstamfruitbomen

Heimwee naar de smaak van een jefkespeer of brabanderskersen? In het aanbod vindt u tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei. Meer informatie vindt u in deze brochure.

Loofbomen en knotwilgen

Een zomereik, winterlinde, boskers of zwarte els zullen prachtig staan in uw tuin. De hoogstammige veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem. Meer informatie over knotbomen vindt u in deze brochure.

Wilgenhut

Met bundels wilgentakken bouwt u een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt u stap voor stap hoe u hiervoor te werk gaat. Voor het maken van een wilgenhut van 3 meter doorsnede heeft u 5 bundels wilgentakken nodig. Wilt u een grotere hut? Hier vindt u de handleiding voor een wilgenhut van 5 meter doorsnede met tunneltje. Bestel hiervoor 11 bundels wilgentakken.

Nieuw in 2019: Paardenheg

Paardenheg is een mengeling van eenstijlige meidoorn, hazelaar, rode kornoelje, haagbeuk en veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten per meter. Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor uw paardenweide.

Meer info of bestellen?

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten kan u vinden op: www.behaagjetuin.be of bekijk het introductiefilmpje. U kan ook steeds bij de milieudienst terecht voor meer informatie via: milieudienst@kampenhout.be.

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed haalt u af bij de Loods (Neerstraat 20) tussen 10 en 12 uur op zaterdag 7 december 2019.

Wenst u ondersteuning en advies? Met concrete vragen m.b.t. uw bestelling en de aanplanting in uw tuin kan u contact opnemen met het Regionaal Landschap Dijleland vzw via info@rld.be of 016 40 85 58.