Assistentiewoningen De Waaier

Het gebouw telt 25 aangepaste flats verdeeld over twee verdiepingen: 12 flats beneden en 13 flats op de eerste verdieping. Bovendien zijn er nog enkele gemeenschappelijke ruimtes: twee zitruimtes, een wassalon (wasmachine en droogkast), een berging en een badkamer met ligbad.

Elke assistentiewoning omvat een woon- en slaapruimte, een kleine ingerichte keuken, een afzonderlijke badkamer met douche en toilet en een bergruimte. Elke woning is uitgerust met een individueel oproepsysteem, waardoor de bewoner op elk ogenblik in nood een medewerker kan oproepen.

Ligging

Gemeenteplein 2, 1910 Kampenhout

Voor wie ?

De assistentiewoningen De Waaier zijn er voor ouderen die relatief zelfstandig kunnen leven, maar behoefte hebben aan een woning aangepast aan hun fysieke mogelijkheden. Zij kunnen ook een beroep doen op allerlei vormen van dienstverlening, waardoor zij hun zelfstandigheid en zelfzorg langer kunnen behouden.

Voorwaarden

 1. Leeftijdsvoorwaarde

De bewoner moet de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben op het moment dat hij naar de assistentiewoning gaat. Voor samenwonenden moet een van de echtgenoten of levenspartners aan die voorwaarde voldoen.

 1. Voorrangsregel

Kandidaat-bewoners die een band met Kampenhout kunnen aantonen, hebben voorrang op de opnamelijst. Een band met Kampenhout wil zeggen:

 • op het ogenblik van de aanvraag ten minste één jaar ingeschreven (geweest) zijn in het bevolkingsregister van Kampenhout;
 • ofwel een familielid hebben tot en met de vierde graad die op het ogenblik van de aanvraag één jaar aaneensluitend ingeschreven is in het bevolkingsregister van Kampenhout;
 • (schoon)ouders van personeelsleden en vrijwilligers van het lokaal bestuur van Kampenhout;
 • (ex-)personeelsleden of vrijwilligers van het lokaal bestuur van Kampenhout.
 1. Zelfredzaamheid

Een recente KATZ-schaal (ingevuld door verpleegkundige, huisarts of een ziekenhuis) geeft aan hoe zelfredzaam de kandidaat-bewoner nog is.

Hoe aanvragen ?

U kan de formulieren voor een inschrijving op de opnamelijst bekomen bij het onthaal van woonzorgcentrum Molenstee. Hierbij kan u ook steeds een vrijblijvende afspraak maken met de maatschappelijk assistent voor een rondleiding in de assistentiewoningen.

Nadat u de formulieren hebt ingevuld, moet u die terugbezorgen aan het OCMW. Dat kan u doen per post, e-mail of door de documenten fysiek binnen te brengen op het onthaal. Vergeet niet om een kopie van uw identiteitskaart aan het inschrijvingsformulier toe te voegen.

De maatschappelijk assistent bekijkt de ingevulde formulieren en verwittigt de kandidaat-bewoner of hij/zij al dan niet op de opnamelijst ingeschreven wordt.

Kostprijs

Kostprijs per dag voor een assistentiewoning:

 • Inwoners van Kampenhout: 31,98 euro
 • Niet-inwoners van Kampenhout: 38,37 euro

De dagprijs dekt de volgende onkosten:

 • het ter beschikking stellen van de individuele assistentiewoning;
 • elektriciteit- en waterverbruik van de individuele assistentiewoning;
 • brandverzekering en aanverwante risico’s (storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk, waterschade, glas - uitgezonderd kunstglas) voor de assistentiewoning en daarnaast de inhoud toebehorend aan de bewoner voor een bedrag ter waarde van 17.000 euro per assistentiewoning.

Zijn niet inbegrepen in de dagprijs:

 • aardgasverbruik (verwarming), inclusief de jaarlijkse opname van de caloriemeters en de eindopname bij het verlaten van de assistentiewoning;
 • de kosten voor de individuele hulpverlening (poetshulp, gezinszorg, middagmaal...);
 • alle andere kosten die niet expliciet vermeld worden hierboven.

Bijkomende informatie

Iedere dag is het mogelijk dat de bewoner een lekker middagmaal bestelt van de keuken van woonzorgcentrum Molenstee. Tijdens de week worden de maaltijden geserveerd in de zitruimte van de assistentiewoningen. Tijdens weekends en op feestdagen kan de bewoner
zijn maaltijd opeten in het woonzorgcentrum zelf.

Voor bijkomende ondersteuning kan u een beroep doen op onze dienst Huishoudhulp of Gezinszorg.

Deel deze pagina