Asfalteringswerken Haachtsesteenweg op 26 en 27 februari

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020 13 u.
Tijdens de krokusvakantie (van woensdag 26 tot donderdag 27 februari) zullen er asfalteringswerken worden uitgevoerd op de Haachtsesteenweg (N21). Het verkeer zal ook rekening moeten houden met een omleiding. Deze werken verlopen in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Werken in het kader van winterasfalt

Na de wintermaanden dringen er zich door de koudere temperaturen en het slechtere weer vaak onderhoudswerken op aan de gewestwegen. In opdracht van het AWV voert een aannemer op 26 en 27 februari asfalteringswerken uit op de Haachtsesteenweg om de schade aan het wegdek te herstellen. De beschadigde asfaltlaag wordt eerst afgefreesd en vervolgens vervangen door een nieuwe toplaag om de werken te eindigen met het aanbrengen van de wegmarkeringen. De werken zullen volgens de huidige planning 2 dagen duren.

Het gaat over 3 zones op de N21:

Onderaan deze pagina kan u volgende plannetjes in groter formaat downloaden.

Zone 1: In de rijrichting vanaf het kruispunt met de Oudestraat tot aan de rotonde Industriestraat (brouwketel).

Zone 2: In de rijrichting vanaf de rotonde Industriestraat (brouwketel) tot aan de rotonde van de N26 aan Kampenhout-Sas.

Wanneer er gewerkt wordt aan deze 2 zones, zal een omleiding voorzien worden omdat de Haachtsesteenweg wordt afgesloten tussen de aansluiting met de Mechelsesteenweg (rotonde aan Rotra Forwarding) en de Oudestraat (zie onderstaande plannetjes). U moet met het volgende rekening houden:

  • Lokaal en plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Oudestraat, Laarstraat en Mechelsesteenweg (N26) en dat in beide richtingen.
  • Zwaarder vrachtverkeer moet in beide richtingen een omleiding volgen via de Jennekensstraat, Wespelaarsesteenweg, Dijkstraat, De Costerstraat, Kruineikestraat, Woeringstraat, Eikestraat en de Mechelsesteenweg (N26). 

 

Zone 3: Aan Kampenhout-Sas, vanaf de rotonde N26 tot net voor het kruispunt met de Vogelzanglaan in de rijrichting van Brussel.

Bij de herstellingswerken aan het wegdek in deze zone zal er telkens per rijstrook gewerkt worden en kan het verkeer richting Brussel gebruik maken van de rijstrook waar op dat moment niet aan gewerkt wordt. 

U kan de meest recente informatie over deze werken steeds terugvinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.