Afsluiting Spekstraat in Herent bij wijze van proef

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2021 13.40 u.
Voor een zo goed mogelijke verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming op de N26 (Mechelsesteenweg) neemt het lokaal bestuur Herent enkele maatregelen. Vanaf 4 januari komt er een proefopstelling die de Spekstraat te Herent aan de Mechelsesteenweg afsluit.
  • Het verkeer van de N26 naar aanliggende woonstraten en -wijken leiden ze langs kruispunten die beveiligd zijn met verkeerslichten. 
  • Tussenliggende straten worden dan zoveel mogelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer of er wordt een rechts-in-rechts-uit georganiseerd om oversteekbewegingen op de gewestweg te voorkomen.
  • In dit geval willen ze dat vooral de kruispunten aan de Bukenstraat en de Potestraat gebruikt worden en de Spekstraat niet.
  • Om het effect op sluipverkeer uit te testen, zal er een proefopstelling geplaatst worden en de Spekstraat aan de Mechelsesteenweg afgesloten worden. De opstelling zal bestaan uit een fysieke afsluiting en zal geplaatst worden op maandag 4 januari 2021 en blijven staan tot maandag 1 februari 2021.
  • Om de maatregel duidelijk te maken, worden er twee verkeersborden (C31a en C31b) geplaatst op de gewestweg die verbieden de Spekstraat in te slaan en een verkeersbord F45b op het kruispunt met de Grote Spekstraat die een doodlopende straat aanduiden waar enkel voetgangers en fietsers nog door kunnen.

Meer info via www.herent.be/afsluiting-spekstraat-bij-wijze-van-proef.