Aert Van Beethovenpad

Het "Aert van Beethovenpad" is een bewegwijzerde streek- en natuurwandeling langs witloofbedrijven, kastelen, het kanaal Leuven-Mechelen-Dijle, met het geklasseerd “Sas” van Kampenhout, dat volledig gerestaureerd werd, de Tuinbouwveiling BRAVA en het Witloofmuseum!

Ongeveer 500 jaar geleden leefde Jan van Beethoven, de oudst gekende voorvader van de bekende musicus Ludwig van Beethoven, te Kampenhout. Zijn zoon, Mark van Beethoven, gehuwd met Anna Smets, steunde reeds in 1571 de armen van Kampenhout. Diens zoon, Aert van Beethoven, gehuwd met Josine Van Vlasselaar, kocht landerijen in de streek en kwam aan de kost als landbouwer. Wij volgen Aert van Beethoven op één van zijn zondagse wandelingen naar zijn landerijen gelegen op de Assentse Dries.

Praktisch

Duur van de wandeling: ± 2u. Afstand: ± 7 km

Startplaats: St.- Jozefskerk te Relst vanaf de perkeerplaats in de Hutstraat tegenover de pastorie.

Deze wandeling kan elke dag worden gewandeld onder leiding van een streekgids, mits reservatie via de dienst toerisme Kampenhout.

U kan deze wandeling ook zonder gids wandelen. De volledige wandelbrochure is voor € 2,50 verkrijgbaar op volgende plaatsen: