Reveil in Buken

Op 1 november 2019 vindt Reveil voor de zesde keer plaats. Het project laat begraafplaatsen heropleven met muziek, poëzie en lokale levensverhalen.
Ook dit jaar laten we op Allerheiligen singer-songwriters, bands, fanfares, dichters, vertellers, ... bij zonsondergang de begraafplaats in hun buurt even oplichten met muziek en/of woord in gemeentes over gans Vlaanderen en Brussel.

Een soort eerbetoon op een minder 'klassieke' manier. Een feest van de melancholie. Maar vooral een poging om de kille sfeer op een kerkhof eventjes om te buigen in een warme gloed. De voorbije edities creëerden ze simultaan kleine, hartverwarmende vlammetjes op bijna 70 locaties.

Op de begraafplaats van BUKEN (tussen 18 en 19 uur) zal Illuminine optreden. Deze band is de nom de plume van muzikale duizendpoot Kevin Imbrechts, geboren en getogen in Kampenhout. Imbrechts maakt filmische instrumentale muziek, passeerde in 's lands grootste zalen zoals de Ancienne Belgique, De Roma, Arenbergschouwburg, de Vooruit, ... .
Speciaal voor deze gelegenheid brengt hij in het kader van 'Reveil' met enkele muzikanten van blazersensemble CROONIEK een ingetogen hulde aan de melancholie. Crooniek is net als Illuminine een geesteskind van een Kampenhoutenaar.

Dorpsdichter Michiel zorgt voor sfeervolle poëzie.

Nadien is iedereen welkom om gezellig na te praten in het TREF.PUNT (ontmoetingsruimte in de pastorie van Buken - Bukenstraat 22 te 1910 Buken)

Gratis deelname!

www.illuminine.be
www.olivier-crooniek.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

Gemeentebestuur Kampenhout

Categorie