VERLENGD! Expo: Van Circus De Jonghe tot Theater De Jonghe

Van Circus De Jonghe tot Theater De Jonghe Kampenhout – het verhaal van een familiecircus uit Vlaanderen, van 1886 tot heden.

Circus De Jonghe werd opgericht door Alphonse De Jonghe (1860-1935). Het was in Gent dat Alphonse als kleine jongen zijn passie ontdekte voor het circus en theater. Hij was amper 12 jaar oud toen hij meetrok met het Theater Van Caeneghem, waar hij als slangenmens debuteerde. Op de foor leerde hij de trapeziste Philomena Bodet kennen en na hun huwelijk trokken ze rond met hun eigen onderneming 'Theater Alfons' waar er onder andere het bijbelse passieverhaal werd vertoond.
Het theater evolueerde stilaan naar Circus De Jonghe; een bloeiende onderneming met meer dan 42 artiesten en wel 50 paarden in de stallen. Hun thuisbasis Mechelen werd al gauw een mijlpaal van de stad. In 1913 reisde het Circus De Jonghe door België, Nederland en Duitsland met een nieuwe tent van 1500 zitplaatsen en met elektrische verlichting, revolutionair voor die tijd.
Er volgden succesvolle jaren maar ook jaren met tal van uitdagingen die moesten overwonnen worden, zoals onder andere de twee Wereldoorlogen en de reizen door het toenmalige Belgisch-Congo. Van Circus De Jonghe tot Theater De Jonghe, de geschiedenis van vijf generaties rondtrekkende artiesten, een tentoonstelling vol nostalgische memorabilia.

Tentoonstelling in Cultuur- en beleefcentrum De Krop van zaterdag 9 september tot en met zondag 24 september 2023, exporuimte De Krop.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren. U dient geen ticket te kopen of zich te registreren.

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Witloofmuseum & BCM (DE KROP)