Lezing: zelfdoding in Vlaanderen

'Hoe ga je in gesprek met iemand die aan zelfmoord denkt?'

10 september is het werelddag suïcidepreventie, deze zet ieder jaar in de verf hoe belangrijk het is om hier aandacht voor te hebben. Misschien maak jij je zorgen om iemand die zich minder goed in z'n vel voelt of die (mogelijk) aan zelfmoord denkt? En misschien weet je soms niet goed hoe je hierover in gesprek kan gaan?

Deze lezing wil je helpen om signalen te herkennen en om gepast te reageren op iemand die (mogelijk) aan zelfmoord denkt.

Voor wie is dit interessant?
Deze lezing is er voor iedereen die in zijn of haar omgeving mensen kent die met hun mentaal welzijn worstelen en mogelijk ook aan zelfmoord denken, en voor iedereen die interesse heeft voor de preventie van zelfdoding. Denk je aan zelfmoord, ga dan naar www.zelfmoord1813.be of bel anoniem en gratis naar het nummer 1813. Nabestaanden kunnen terecht bij Werkgroep Verder via info@werkgroepverder.be.

Wat kan je verwachten?
De lezing biedt een theoretische introductie over wat zelfmoord is, wat weten we over zelfmoord in Vlaanderen en hoe kan iedereen een rol spelen in de preventie ervan. Nadien reiken we handvatten aan die je helpen om signalen te herkennen en een gesprek te voeren over zelfmoord.

Deze lezing wordt aangeboden door Gemeente Kampenhout en wordt verzorgd door stafmedewerkers van het Centrum ter preventie van Zelfdoding.

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

cultuur- en beleefcentrum De Krop

Organisatie

Lokaal bestuur Kampenhout