Wordt Kampenhout de Schoonste gemeente van Vlaanderen?

Op zondag 22 maart 2020 organiseert de gemeente Kampenhout de lenteschoonmaakactie. Die dag zetten verenigingen en vrijwilligers zich in om samen het zwerfvuil langs onze straten en wegen op te ruimen. De milieudienst zorgt in samenwerking met Interza en Mooimakers voor het materiaal: vuilniszakken, hesjes, handschoenen, grijpers, enzovoort.

Wie mee de handen uit de mouwen steekt, maakt kans om tijdens het slopmoment om 16u een unieke ballonvaart te winnen! Drie ballonvaarten worden aangeboden door het gemeentebestuur, drie andere door de firma Filva Ballooning die de vluchten uitvoert. Zes personen maken dus kans om mee te vliegen!

Na de schoonmaakactie ben je welkom op een sympathiek slotevenement. Je kan er zwerfvuilverhalen uitwisselen, randanimatie en uiteraard verneem je of je gelukkige winnaar wordt voor een van de zes ballonvaarten.

Ben je bereid om als vrijwilliger of als vereniging deel te nemen aan de schoonmaakactie en samen met anderen het zwerfvuil in onze gemeente op te ruimen?

De zwerfvuilactie gaat door tussen 9 en 16u. Iedereen is welkom, maar laten even weten als je komt, dan voorzien we het nodige materiaal. Dit kan je komen ophalen en terugbrengen in de Glazen zaal van het OCMW (dorpsstraat 9).

Meld je dan vóór 6 maart 2020 aan op milieudienst@kampenhout.be en vermeld daarbij:

- naam van de vrijwilliger(s)
- of de contactpersoon van de vereniging en aantal deelnemers
- de namen van de deelnemers van de vereniging, die graag deelnemen aan de verloting
- de deelgemeente (of de straten) waar jullie mee willen helpen opruimen.

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken. Het vraagt maar een kleine moeite om dit grote probleem definitief uit ons Kampenhouts straatbeeld te bannen. Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en blikjes en plastieken flesjes in de vuilbak gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Een kleine inspanning met een grote impact…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Categorie