Aanvraag inname openbare weg/openbaar domein en evenementen (EagleBe)

Werken: Inname openbare weg/openbaar domein

Heeft u werken gepland waarbij het noodzakelijk is om tijdelijk het openbaar domein in te nemen, zoals bij een verhuis, verbouwingswerken, parkeren van een werfvoertuig, plaatsen van stelling op het voetpad, sleufwerken, … ? Dan heeft u een vergunning nodig.

Vanaf nu vraagt u deze vergunning aan via het online platform EagleBe. U ontvangt een bevestigingsmail wanneer uw aanvraag volledig en goed werd ontvangen. De aanvraag wordt verwerkt en u zal uw goedgekeurde vergunning ontvangen via e-mail.

Klik hier om naar EagleBe te gaan!

De vergunning wordt aangevraagd door diegene die de hinder veroorzaakt, vaak is dit een hoofdaannemer of een gespecialiseerde firma aangesteld door de hoofdaannemer. In het geval dat er geen hoofdaannemer is aangesteld, is de bouwheer verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning.

Vergeet niet om uw vergunning ruim op voorhand aan te vragen! Afhankelijk van het type van inname moet de aanvraag uiterlijk 5 tot 15 werkdagen op voorhand worden aangevraagd.

Wilt u graag meer informatie of heeft u hulp nodig? Dan kan u contact opnemen met de politiezone KASTZE.

Evenementen

Wilt u een evenement organiseren? Wilt u hierbij tijdelijk het openbaar domein innemen, zoals bij een buurtfeest, een fietswedstrijd, … ? Of organiseert u een concert, optreden, fuif, … en wilt u die muziek toch wat langer of luider spelen dan de opgelegde normen? Dan heeft u een toelating nodig!

Ook hiervoor vraagt u toelating aan via het online platform EagleBe.

Klik hier om naar EagleBe te gaan!

De toelating wordt aangevraagd door de organisator van het evenement. Vergeet niet om uw aanvraag 8 weken op voorhand in te dienen anders kan het zijn dat uw evenement niet tijdig goedgekeurd wordt!

Deel deze pagina