Wijngaard Chardonnay Meerdael

Monarkenweg 50 – 3050 Oud-Heverlee

In 1994 gingen Paul en An Vleminckx-Lefever na overleg met deskundigen uit de Champagnestreek inzake bodemonderzoek en klimaatanalyse over tot de aanplanting van 21.000 stokken Chardonnay op een domein te Vaalbeek in het vooruitzicht een mousserende wijn voort te brengen van het type Blanc de Blancs. De planttechniek, snoeiwijze en verzorging van de wijngaard gebeuren volgens de laatste hoogtechnologische normen. Tussen 1998 en 2000 werd het domein uitgebreid tot 60.000 wijnstokken.

Ondertussen groeide het bedrijf verder door en werd het proces alleen maar verbeterd. Die toenemende kennis en vakmanschap, samen met de steun van echtgenote An en zoon Laurens, zorgde er ook voor dat Paul met de Chardonnay Meerdael regelmatig in de prijzen valt. De uitschieter tussen die prijzen was zonder twijfel de Grand Medaille d’Or op het Concours Mondial in 2009.

Maar ook naast de wijnbouw zoekt Paul nog uitdagingen. Zo werkte hij samen met meesterbakkerij Allemeersch om een heerlijke praline op basis van zijn schuimwijn op de markt te zetten. En als voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant én de Belgische wijnbouwers trekt hij eveneens de kar om samen met collega-producenten de producten uit eigen streek in de kijker te blijven zetten.

Prijs

€ 6 per persoon

Enkel te bezoeken van mei tot september

Een bezoek aan de wijngaard “Chardonnay Meerdael” kan gecombineerd worden met andere toeristische bezienswaardigheden. Op uw verzoek geeft het team van de toeristische dienst info en werkt een programma uit voor groepsbezoeken en uitstappen op maat.