Prosper Van Langendonckpad

Het "Prosper Van Langendonckpad" is een bewegwijzerde streek- en natuurwandeling door de witloofstreek, langs kastelen en boerderijen, het natuurreservaat Weisetter en het golfterrein. Deze wandeling werd gemaakt naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het overlijden van de schrijver-dichter Prosper Van Langendonck (* Brussel 15.3.1862 + Brussel 7.11.1920) in 1995. Hij bracht hier te Relst, een gehucht van Kampenhout, regelmatig zijn vakanties door. Hij logeerde bij de smid Vanderlinden in de afspanning "Op het Santfliet". Later, toen de smid verhuisde wat verder op de Aarschotsebaan, kwam hij er ook nog geregeld langs. Hij wandelde hier veel langs weiden en velden en deed inspiratie op voor zijn talrijke mooie gedichten. Met deze wandeling brengen wij hulde aan deze zeer gevoelige dichter.

Gedicht van Prosper Van Langendonck

Langs zomervelden

Langs zomervelden wil ik zwerven, waar hemelreine liedren zingen, die tot den grond des harten dringen, langs zomervelden, waar het koren goudglanzig deint in wijde golven, vol kollen, in die zee verloren, roodlachend nu, dan weer bedolven. Langs zomervelden wil ik zwerven, oneindig breed als oceanen, waar nooit de blauwe sferen tanen. geen woud begrenst de verre kimmen; waar, boven ‘t werelds kleine en boze, zie1, in ‘t warme licht aan ‘t klimmen, gans wegsmelt in het eindeloze. Langs zomervelden wil ik zwerven, waar, uit den hogen, ‘t heimvol duister, doorzilverd van de starrenluister, neerzinkt als dauwvocht zoet- en lavend; waar starren liefdevonken wekken, en, in den weeldevollen avond, onze armen zich ten hemel strekken.

Praktisch:

Duur van de wandeling: ±2u. Afstand: ± 6 km.

Startplaats: St.- Jozefkerk te Relst vanaf de parkeerplaats in de Hutstraat tegenover de pastorie.

Deze wandeling kan elke dag worden gewandeld onder leiding van een streekgids, mits reservatie via de dienst toerisme Kampenhout.

U kan deze wandeling ook zonder gids wandelen. De volledige wandelbrochure is gratis verkrijgbaar op volgende plaatsen: