vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
maandag 23-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Gezondheid : stichting tegen kanker

REKANTO® brengt mensen met én na kanker in beweging.... nu ook in Vilvoorde.

De Stichting tegen Kanker voert op nationaal niveau een actieplan uit om mensen met kanker tijdens of na hun behandeling te helpen hun vermoeidheidssymptomen te overwinnen.

Omdat wetenschappelijk werd bewezen dat bewegen een betere remedie is dan rust, is er gestart met Rekanto, een project bestaande uit wekelijkse bewegingsactiviteiten, die geleid worden door personeel dat speciaal gevormd is om met (ex-)kankerpatiŽnten om te gaan. Het tempo van de oefeningen ligt wat lager dan in reguliere sportclubs en de bewegingen zijn aangepast aan de mogelijkheden van elke deelnemer.

Voor mensen die kanker hebben of hadden biedt REKANTO® de gelegenheid om een aangepast bewegingsprogramma te volgen, dat is samengesteld door en onder supervisie staat van specialisten in de oncologie en de sportgeneeskunde. Afhankelijk van de plaatselijk beschikbare infrastructuur omvat het REKANTO®-programma Omnisport (binnen of buiten), Aquagym, Fietsen, Wandelen, Joggen, Tai Chi en Yoga.

De trainers en coaches van REKANTO® houden rekening met de specifieke behoeften en mogelijkheden van de deelnemers tijdens of na hun behandeling tegen kanker. Er is geen bijzondere sportieve ervaring of aanleg nodig. Het doel is om regelmatig te bewegen en zo de conditie stilaan te verbeteren en geleidelijk de moeheid te overwinnen. De behandelende arts moet echter wel toelating tot deelname aan de activiteiten verlenen.

Vanaf 19 april 2007 organiseert de Stichting tegen Kanker elke donderdag van 15.15 tot 16.15 uur (behalve tijdens schoolvakanties) een sessie AQUAGYM in het Zwembad 't Zeepaardje, Heldenplein 13 te Vilvoorde.
Voor slechts € 15,- per half jaar, verzekering inbegrepen, kunt u aan deze of elke andere REKANTO®-activiteit in Vlaanderen deelnemen.

Zet u de eerste stap niet graag alleen, laat u dan gerust vergezellen door een familielid, een vriend of een vriendin. Voor meer informatie, voor inschrijving en om een medisch attest-model te bekomen, kunt u terecht bij onze regiocoördinator Wendy Buelens, tel. 02 743 45 88 of wbuelens@kanker.be.

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 08-01-2014