vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
dinsdag 14-08-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieToerisme : Trage Wegen

Trage Wegen Kampenhout

In de gemeente Kampenhout zijn nog tal van trage wegen of kerkpaden gelegen. Omdat deze paden niet door iedereen even goed gekend zijn, heeft de gemeente in 2007 samengewerkt met de vzw Trage Wegen om een eerste deel trage wegen in kaart te brengen.

Deze wegen werden geherwaardeerd en kregen een naam én een passend trage-wegennaambordje (zie foto). Het gemeentebestuur dook in de archieven. Men koos vaak de oude naam uit de "Atlas der Buurtwegen", maar soms ook voor een verwijzing naar historische anekdotes. Weetjes, plaatselijke (familie)namen of agrarische gebruiken stonden centraal. Dat alles werd mogelijk dankzij de inspanningen van de vele vrijwilligers, het gemeentebestuur én met de steun van "Geef de baan een naam" van het Electrabelfonds.

Inmiddels zijn vijf deelgebieden geïnventariseerd en zijn deze wegen op het terrein voorzien van een naambordje met trage-wegenlogo. Op een speciaal hiervoor ontworpen kaartje vind je deze wegen met hun 'nieuwe' historische naam terug.

Deze kaartjes zijn te koop aan € 1/stuk (prijs onder voorbehoud) op het gemeentehuis, in de bibliotheek, de sporthal, Villa Lucie en het infokantoor aan het Witloofmuseum tijdens de openingsuren.

Kampenhout bezit nu maar liefst 83 kilometer geherwaardeerde trage wegen!

Het inschakelen en ecologisch inrichten van trage wegen als alternatieve infrastructuur is een kans om mobiliteit te combineren met natuurverbinding, maar ook met duurzaam toerisme en erfgoedontsluiting. Lees er hier meer over...

Meer informatie is ook te vinden op de website www.tragewegen.be

Trage Wegen Kampenhout (deel 1) - 41ste druk oktober 2007

voorbeeld identificatie Trage Weg


Bron: www.trage-wegen-lijn.be
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 05-09-2017