vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
woensdag 24-01-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
senioren

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Op pensioen gaan betekent niet "op rust gaan". Rust roest, zegt men wel eens. Dat klopt! Houd uw fysieke conditie op peil door voldoende lichaamsbeweging. Blijf ook op sociaal vlak actief. Houd voldoende contact met familie en vrienden. Probeer eventueel een nieuwe kennissenkring uit te bouwen door het ondernemen van allerhande activiteiten. Tenslotte moet ook uw geest fit blijven: train uw hersenen door kleine dingen te onthouden.

Uw voeding is van groot belang. Eet en drink gezond. De ideale voeding is gevarieerd en bevat een evenwichtige combinatie van proteïnen (vis en vlees), koolhydraten (suikers en brood), groenten, fruit en zuivelprodukten. Hou je steeds aan een eventueel voorgeschreven dieet.

Een goede nachtrust is belangrijk voor de gezondheid. Tracht een ritueel in te bouwen voor het slapengaan. Dit bevordert uw nachtrust. Zorg ook voor een goede matras en lattenbodem. De slaapkamer wordt best dagelijks verlucht.

Vermijd ongezonde gewoonten. Vooral roken is nefast voor de gezondheid. Uw ademhalingswegen, hart en bloedvaten worden bij iedere sigaret, sigaar of pijp een beetje meer beschadigd. Ook het gebruik van zout beperkt u best. Alle zout is nadelig voor hart, bloedvaten en maag. Alcoholhoudende dranken bevorderen uw gezondheid bij matig gebruik. En voor het overige geldt nog steeds het spreekwoord "Overdaad schaadt!".

Gebruik nooit geneesmiddelen op eigen houtje. Consulteer uw huisarts. Een geneesmiddel dat voor iemand anders voorgeschreven werd, kan bij u nadelig zijn en zelfs uw gezondheid in gevaar brengen.

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 21-01-2011