OCMW Kampenhout: Onze dienstverlening is er voor u.
   Adres  Contacten  Openingsuren  Vacatures  Heeft u een klacht?  Een compliment geven?
Ja dat kan !

WELZIJNGroepswerking

De hulpverlening binnen OCMW Kampenhout is vaak gericht op één-op-één relaties tussen de maatschappelijk werker en de cliënt. Individuele hulpverlening biedt heel wat voordelen zoals een intensieve en op maat gesneden begeleiding. Aanvullend aan de individuele begeleiding biedt groepswerking een aantal mogelijkheden die via individuele begeleiding moeilijk te realiseren zijn.

Eén van de belangrijkste voordelen van groepswerking is het samenbrengen van mensen die te kampen hebben met gelijkaardige moeilijkheden. De ervaringen en leefwereld van personen in armoede kunnen centraal worden gesteld, hetgeen ontschuldigend werkt en waardoor er een sfeer van wederzijdse erkenning en begrip ontstaat. Dit wederzijdse begrip kan sociaal isolement doorbreken en het zelfbeeld versterken.

Groepsgenoten kunnen ook van elkaar leren door tips uit te wisselen over hoe zij met moeilijke situaties omgaan. De deelnemers zijn hierdoor niet meer alleen diegenen die hulp nodig hebben, maar ze worden ook als ervaringsdeskundigen betrokken in het uitwisselen van tips en advies.
Bovendien is er vaak een grotere bereidheid om te leren van mensen die in een gelijkaardige situatie gezeten hebben of zitten en, weten welke moeilijkheden het met zich meebrengt om met een beperkt budget te moeten rondkomen.

Groepswerking


Contactgegevens
Nathalie Brunelle

Nathalie BRUNELLE

maatschappelijk assistent

016/314 316

socialedienst@ocmw-kampenhout.be


Isabelle VAN PASSEL

Isabelle VAN PASSEL

departementshoofd Welzijn

016/314 310 (via onthaal OCMW)

welzijn@ocmw-kampenhout.be

decoratie
Op afspraak:
via onthaal

pagina afdrukken
Disclaimer

©2003-2017 OCMW - Kampenhout
pagina laatst bijgewerkt op: 26-06-2017
webdesign: Highgate´57