vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
dinsdag 14-08-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Mobiliteit en wegenwerken : links

Links m.b.t. mobiliteit, wegenwerken,...

Alle onderstaande (externe) links openen een nieuw venster

Verkeerscentrum VlaanderenHet Verkeerscentrum Vlaanderen werd opgestart in Antwerpen en heeft twee hoofdtaken :
  • het verspreiden van verkeersinformatie over de Vlaamse wegen
  • de uitbouw van dynamisch verkeersbeheer in Vlaanderen, of anders gezegd: het verkeer in Vlaanderen sturen zodat de verkeersveiligheid verhoogt en de doorstroming verbetert.
Sinds april 2006 is het Verkeerscentrum Vlaanderen een volwaardige afdeling binnen het departement Mobiliteit en Openbare Werken.
  URL : www.verkeerscentrum.be

Mobile VlaanderenU vindt hier alle mogelijke informatie over verkeer, mobiliteit en openbare werken in Vlaanderen, BelgiŽ en Europa. Deze website is een initiatief van de Vlaamse overheid.
  URL : www.mobielvlaanderen.be

Wegenwerken.beWerken op onze wegen is van tijd tot tijd nodig om een goede bereikbaarheid te behouden en die bereikbaarheid verder te optimaliseren. De werken leiden echter zelf ook weer tot verkeershinder waarmee de bereikbaarheid wordt geschaad. Om dat te ondervangen en u als weggebruiker en/of wegbeheerder zo goed mogelijk in te lichten, is op initiatief van de Vlaamse overheid deze website opgezet. Bovendien kadert deze oprichting binnen de minder-hinder-aanpak die hier als doel heeft de hinder te verminderen door enerzijds de werken op alle Vlaamse wegen gezamenlijk zichtbaar te maken en anderzijds de onderlinge impact van de wegenwerken te verminderen.
  URL : www.wegenwerken.be

De LijnWebsite van vervoersmaatschappij De Lijn. Men kan op deze website terecht voor een routeplanner, informatie over verkooppunten, dienstregelingen, tarieven, ...
  URL : www.delijn.be

NMBSWebsite beschikt over een routeplanner, dienstregeling, aanwervingen
  URL : www.nmbs.be

TaxistopIn 1978 werd het Centrum voor Positieve Aanwending opgericht. Deze vzw, beter bekend bij het brede publiek als Taxistop, is sindsdien actief onder het motto \"meer met minder\" (in eerste instantie in Vlaanderen, later in gans BelgiŽ). Het doel van Taxistop is projecten te realiseren die ervoor zorgen dat bestaande goederen en middelen beter worden gebruikt. In de loop der jaren werden heel wat diensten in het leven geroepen (Carpool, Eurostop, huisruil, Bed & Breakfast, ...) waarover je op deze site meer info vindt. Ook over de door Taxistop ontwikkelde software tools en de Taxistop projecten vind je meer info op deze site. In 1988 werd Airstop opgestart. Airstop is gespecialiseerd in de verkoop van last minutes en andere goedkope vliegtickets. Over Airstop vind je een overvloed aan informatie op de Airstop website.
  URL : www.taxistop.be

Meldpunt fietspadenHet meldpunt is vooral bedoeld om een abnormale toestand te signaleren, die een echt gevaar inhoudt voor de fietsers en een dringende tussenkomst van de wegbeheerder vraagt. De melding gebeurt in vier eenvoudige stappen en duurt slechts enkele minuten. Het bericht wordt automatisch naar de bevoegde wegbeheerder doorgemaild. Dat kan het Vlaamse Gewest, het provinciebestuur of het gemeentebestuur zijn.
  URL : www.meldpuntfietspaden.be

Veilig fietsen door de stadOp deze webpagina worden tips gegeven hoe fietsers zich op een veilige manier door de stad kunnen bewegen door te letten op zaken als positie op de weg, hand uitsteken en het waarnemen van andere ‚Äúgevaarsignalen‚ÄĚ. Overigens vinden bezoekers op Fietsnet nog veel meer fietsgerelateerde informatie.
  URL : http://www.fietsnet.nl/vlot-en-veilig-door-de-stad/

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 07-12-2010