vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu, natuur, klimaat

Klimaat

Kyoto in de wijk

Op 11 april 2016 geeft de Gemeente Kampenhout - samen met 3Wplus - het startschot van het project 'Kyoto in de wijk'.

Dit project is een eerste actie die invulling geeft aan het 'Burgemeestersconvenant'. Kampenhout heeft zich er toe verbonden om tegen 2020 de CO2-uitstoot van de gemeente met minstens 20% te verminderen.

Het project spoort mensen aan om hun energieverbruik te reduceren en kadert zo binnen de bredere klimaatuitdaging. Ecologisch wonen is immers een belangrijke manier om onze uitstoot van broeikasgassen te beperken. Door te kiezen voor de juiste materialen en technieken kunnen we ons verbruik van energie aanzienlijk inperken. Dit gaat uiteraard gepaard met een beperking van de kosten verbonden aan het produceren en consumeren van energie. Bovendien verhoogt een goed geïsoleerde woning het wooncomfort: minder warmteverlies, snel en doelgericht verwarmen, reduceren van onbedoelde tocht,...

Om het plaatje compleet te maken draagt verstandig energiegebruik ook bij tot het creëren van een gezond en duurzaam leefmilieu. Kortom, inzetten op duurzaam energiegebruik is een verstandige investering, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen.

Concreet zal de Kyotomobiel gedurende drie jaar neerstrijken in verschillende wijken van de gemeente Kampenhout, om advies op maat aan te bieden aan de klant. Hij krijgt hiervoor de mogelijkheid om te kiezen uit 3 analyseniveau's : een eenvoudige gratis energiescan, een standaard energetische analyse of een verregaand professioneel advies over isolatie, renovaties of installaties. Daarnaast kan samen met de woonconsulent en/of de kredietbehandelaar gekeken worden welke financiële voordelen de inwoners kunnen krijgen om hun renovatie makkelijker te maken.

Het doel van de Kyotomobiel is al deze diensten te combineren om een omvattende energiebegeleiding aan te bieden aan de inwoners van de deelnemende gemeentes. Op deze manier streven we samen naar een gezonde, efficiënte en betaalbare toekomst.

Met vragen of voor een afspraak kan u terecht bij:

In samenwerking met:
Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Gemeente Grimbergen, Gemeente Kampenhout, Gemeente Londerzeel, Gemeente Opwijk, Gemeente Zemst, Beweging.net, De Paddenbroek vzw

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 09-02-2016