vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zaterdag 21-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu, natuur, klimaat

Klimaat

Burgemeestersconvenant

HELP MEE AAN EEN KLIMAATNEUTRAAL VLAAMS-BRABANT!

Burgemeestersconvenant

Vorige zomer ondertekenden de burgemeesters van 57 Vlaams-Brabantse gemeenten, waaronder de gemeente Kampenhout, het Europese Burgemeestersconvenant.

Hiermee engageren ze zich om de CO2-uitstoot van hun gemeenten met minstens 20% te verminderen tegen 2020.
De ondertekenaars beloven om binnen het jaar een klimaatactieplan op te stellen met concrete maatregelen om de doelstellingen te behalen. Om dit plan op te stellen, baseren de gemeenten zich op een CO2 -nulmeting.

De CO2-nulmeting van onze gemeente is ondertussen klaar en dit zijn de resultaten van de energiegegevens van 2011. Deze nulmeting werd uitgevoerd in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Technologische Ontwikkeling (VITO) en de provincie Vlaams-Brabant, in opdracht van de Vlaamse overheid.

Liefst 80% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot in Kampenhout houdt verband met stedelijke activiteiten zoals bebouwing en mobiliteit.

Co2 nulmeting : pie chart

Om de doelstelling van 20% minder CO2-uitstoot tegen 2020 te realiseren hebben we de medewerking nodig van iedereen: inwoners, scholen, verenigingen, bedrijven, landbouwers, ... Een daling van het energieverbruik heeft niet enkel een financieel voordeel onder de vorm van energiebesparing. Het draagt ook bij tot onze energieonafhankelijkheid en kan onze levenskwaliteit verbeteren, de sociale cohesie verhogen, zorgen voor een efficiëntere mobiliteit, de opwaardering van de open ruimte, innovatie, lokale voedselproductie, ...

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 02-06-2015