vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Groen en natuur

Maak uw kippenren 'fox proof'

  • Voorzie een draad die strak gespannen is. Een slappe omheining vergemakkelijkt het over de draad heen klimmen.
  • Zorg voor een omheining met een maaswijdte van maximum 7 cm; 3 à 4 cm is ideaal.
  • Voor de hoogte van de omheining reken je ca. 2 meter. Een vos kan gemakkelijk over een obstakel van anderhalve meter hoog springen.
  • Sluit de bovenkant van de ren volledig af met een dak, een net of met traliewerk. Een andere mogelijkheid is om de bovenkant van de omheining naar buiten om te plooien onder een hoek van ongeveer 45°. Op die manier is het voor vossen praktisch onmogelijk om nog over de afsluiting heen te klauteren.
  • Graaf onderaan de omheining ongeveer een halve meter in de grond in of voorzie tegels of betonplaten langs de omheining. Op die manier zal ook een gravende vos van een kale reis terugkeren. Een vos denkt er immers niet aan om iets verder van de draad te graven als tegels hem in de weg zitten.
  • Daarbovenop kunnen enkele schrikdraden worden voorzien. Een eerste draad wordt aangebracht op ongeveer een halve meter hoogte en een tweede helemaal bovenaan de afsluiting (bij voorkeur 1,60 meter hoog).
  • Zorg ervoor dat er geen ‘zwakke punten’ in de constructie zitten: let op dat er geen aanpalend gebouw dichtbij de kippenren staat zoals een garage, tuinhuis of speeltuin. Daarnaast kunnen ook bomen en struiken gebruikt worden als hulpmiddel om over de omheining heen te komen.
  • Een vos zal doorgaans aanwezige honden mijden. Het houden van een waakhond in de tuin kan dus ook voor een doeltreffende bescherming van uw kippen zorgen.
Bescherming kippenren tegen vossen

Uitgebreide informatie is te vinden op de website "vogelbescherming"

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 27-07-2015