vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
donderdag 19-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Viskalender

Viskalender

Zoals voor alle soorten voeding geldt, is er ook voor schaaldieren en zeevruchten een periode in het jaar waarop het meer aangewezen is ze te consumeren. Door hun biologisch ritme te respecteren en de dieren de tijd te laten zich voort te planten loopt de soort minder risico uit te sterven.

De andere plaatsen van afkomst van bepaalde vissoorten en de soorten die niet in de kalender opgenomen zijn, dienen vermeden te worden omdat hun consumptie de biologische diversiteit nadelig kan beÔnvloeden. De zalm uit Alaska of Europa kan zo een eerste keus zijn, terwijl de zalm afkomstig uit Chili of Rusland af te raden is.

Evenzo kan zalmforeltonijn een tweede keus zijn en is rode tonijn af te raden.

De vis- en schelpdierenkalender spoort aan tot een verantwoorde en duurzame visconsumptie in BelgiŽ. De seizoenen, het weer en de paaiperiode spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit van de vis.
Deze kalender geeft aan welke vissoorten in welke maanden over het algemeen van goede kwaliteit zijn en de biologische jaarcyclus van de vis niet verstoort wordt.

Het doel van deze handelswijze is de impact van onze consumptie op de beschikbare visvoorraden terugschroeven, maar ook de biologische diversiteit helpen in stand houden.

Download hier de viskalender (in pdf).

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 02-06-2015