vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu en natuur

Milieucampagnes

ECOSCORE Vlaams-Brabant

logo Ecoscore-campagne

Om een duurzame en ecologische samenleving te realiseren ligt de verantwoordelijkheid zowel bij de politieke als de economische wereld. Daarnaast echter spelen ook de burgers een belangrijke rol als het gaat over het gebruik van energie, veroorzaken van vervuiling en afval. EcoScore is een digitaal project dat inspeelt op deze uitdaging en huishoudens de mogelijkheid biedt te komen tot een meer milieuvriendelijke levensstijl.

EcoScore is een model, geŽnt op de ecologische voetafdruk, dat ernaar streeft een mens - en milieubewustere gedragsverandering teweeg te brengen bij huishoudens. Hierbij engageren minstens 100 huishoudens zich voor 100 dagen. De deelnemers kiezen zelf uit een reeks van een 40-tal tips. Het gaat bijvoorbeeld over het laten staan van de auto voor korte ritten of het nemen van een douche in plaats van een bad. Bij het begin wordt via de 'startmeting' een inschatting gemaakt van de voetafdruk van het gezin. En om de maand worden de resultaten van de acties omgerekend naar vierkante meter bespaarde voetafdruk.

EcoScore is een digitaal project. Inschrijven en deelnemen gebeurt via de website. De deelnemers vormen een virtuele gemeenschap en krijgen informatie via internet. Resultaten worden via de website verzameld. Deelnemers kunnen met elkaar communiceren via het forum. Bij de start en de afsluiting is er een samenkomst. Gedurende het project kunnen nog extra samenkomsten geregeld worden. De uitdaging voor de virtuele gemeenschap bestaat erin om met zijn allen minstens 100 voetbalvelden (50 hectaren) te besparen.

Meer info over dit project vind je op www.ecoscore.be (externe link).

Ecolife vzw
Valkerijgang 26 - 3000 Leuven
016/22 21 03
info@ecolife.be

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 07-12-2010