vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu en natuur

Milieucampagnes

DuLoMi-project "Het groene Hart van Midden-Brabant"

decoratie

Met "Het Groene Hart van Midden-Brabant" werken de gemeenten Herent, Kampenhout en Kortenberg samen met Regionaal Landschap Dijleland vzw en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw. We willen met dit project de bossen op het grondgebied van de drie betrokken gemeenten versterken en verbinden. Bossen en natuurgebieden zoals het Kastanjebos, het Silsombos en de Molenbeekvallei zijn in Vlaanderen zeldzaam en erg waardevol.

Doel

Tegen eind 2007 willen we graag een beperkte bosuitbreiding van ongeveer zes hectare realiseren. Op langere termijn (ongeveer tien jaar) worden locaties gezocht waar het wenselijk en haalbaar is om een dertigtal hectare bos bij te creŽren. We trachten ook bossen en natuurgebieden te verbinden met houtkanten en bomenrijen.
Deze laatste vormen corridors voor diersoorten die zich tussen de grotere bossen en natuurgebieden bewegen. Bovendien zijn ze vaak landschappelijk zeer aantrekkelijk.

Aanpak

De meest geschikte locaties voor bebossing of beplanting worden eerst geselecteerd na een grondige studie. Daarbij wordt maximaal rekening gehouden met de effecten voor de landbouwsector.

Dan zullen we grondeigenaars en -gebruikers vragen of ze willen meewerken aan het project.

Er zal niemand verplicht worden om mee te werken en onteigening van gronden is evenmin aan de orde. Bovendien zal regelmatig overlegd worden met verschillende belangengroepen zodat het project in de beste verstandhouding verloopt.

Dit project wordt uitgevoerd met de steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap - AMINAL - Duurzaam Lokaal Milieubeleid 2004.

decoratie

Uitgebreide info is te vinden op : http://www.vbv.be/groene hart


decoratie
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 07-12-2010