vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zaterdag 21-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu en natuur

Milieucampagnes

Biodiversiteit

logo Biodiversiteit

Biodiversiteit is wat het leven mogelijk maakt: de verscheidenheid aan levende wezens, gaande van dieren, planten, zwammen en micro-organismen tot hun genetisch materiaal en de ecosystemen waarin ze leven.

Soorten ontstaan en soorten verdwijnen, dat is altijd zo geweest. Maar nog nooit ging de variatie aan biodiversiteit er zo snel op achteruit en dit door de nooit geziene druk die de mens uitoefent op het ecosysteem Aarde. Het is zeer de vraag of onze planeet in staat zal zijn zich daarvan te herstellen.

De initiatieven van de federale overheid leren je hoe je elke dag je steentje kan bijdragen om de biodiversiteit te beschermen.

De term biodiversiteit is samengesteld uit twee componenten: bio (leven) en diversiteit (verscheidenheid). De biodiversiteit op aarde vraagt om bescherming, vanuit ecologische, sociale en economische motieven. Zij vormt een onmisbare rijkdom voor de komende generaties. En toch wordt ze zeer ernstig bedreigd. Tijdens de Wereldmilieutop in Rio in 1992 werd een verdrag gesloten over de bescherming van de biodiversiteit. De bepalingen van dat Verdrag worden in België toegepast. Het DG Leefmilieu is verantwoordelijk voor sommige deelaspecten. Daarom besliste het om het voortouw te nemen en een actieplan met vier onderdelen uit te voeren.

Uitgebreide informatie omtrent dit thema vindt u op de website van de federale overheidsdienst - Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu : www.health.fgov.be. Selecteer "Milieu" > "Biodiversiteit & GGO" > "Biodiversiteit"

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 28-04-2015