vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
Milieu en natuur
decoratie

Milieucampagnes

Ik kleur mijn schooljaar groen !

Ook dit jaar geeft de mascotte BAS (Bewust Aankoper van Schoolgerief) de kinderen van de basisschool twaalf concrete tips om schoolmateriaal te kopen dat minder afval veroorzaakt, beter gerecycleerd kan worden, en ook veilig en gezond is.
Kortom, BAS legt uit hoe de kinderen en hun ouders iets goed kunnen doen voor het milieu wanneer ze schoolspullen kopen.

We hopen dat je voor je kinderen milieuvriendelijke schoolbenodigdheden wil aankopen. Voor je schoolgerief aankoopt, stel je je best de volgende vraag: kunnen we het schoolgerief dat we nog hebben opnieuw gebruiken?

De scholen krijgen van de OVAM posters en folders en een educatief dossier waarin de tips nader besproken worden. Samen met de leraar kunnen de kinderen hun boodschappenlijstje voor het volgend schooljaar een milieuvriendelijk tintje geven.
In de winkels en warenhuizen die deelnemen aan de campagne, toont BAS waar je het milieuvriendelijke schoolgerief in de rekken kan vinden.

Als de kinderen met hun ouders vandaag bewust kiezen voor milieuvriendelijker schoolgerief dan zetten we een flinke stap in de goede richting, want de scholieren van vandaag zijn de verbruikers en volwassenen van morgen.

Voor meer info over de campagne, surf naar www.ovam.be.

pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 07-12-2010