vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
dinsdag 20-02-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieNieuws

Nieuws:

BE-Alert: laat u waarschuwen, waar u ook bent


.BE-Alert logoEen grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we u graag snel kunnen verwittigen. Daarom maken we gebruik van BE-Alert, het systeem dat u via sms, e-mail of telefoon meteen op de hoogte brengt in geval van nood.

Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, maar ook de gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken, een bericht sturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen, bijvoorbeeld dat ze ramen en deuren gesloten moeten houden bij een brand. Officiële, correcte informatie, direct van de bron. BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen: sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Laat u waarschuwen, waar u ook bent

U kunt een bericht van BE-Alert ontvangen als u zich inschrijft op BE-Alert. Dat is erg belangrijk. De burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan bij een noodsituatie dan beslissen een noodbericht te sturen op basis van een adressenlijst, bijvoorbeeld naar alle mensen die in een bepaalde wijk wonen.
U kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registeren. U woont in Kampenhout, maar werkt in Zaventem? Registreer beide adressen en u bent altijd op de hoogte.
Daarnaast is het bij heel ernstige noodsituaties ook mogelijk om iedereen in een bepaalde zone te alarmeren.
Al wie fysiek in het gebied aanwezig is, krijgt dan een sms. Dat systeem is uniek in België. Zo kan u ook verwittigd worden als u in Kampenhout woont, maar een uitstapje maakt naar de zoo of de zee.

Hoe registreren?

Wilt u bij een noodsituatie verwittigd worden?
Schrijf u dan vandaag nog in! Registeren is helemaal gratis en kan heel makkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Heeft u geen computer ter beschikking? Bij de dienst bevolking in het gemeentehuis kan u een papieren versie van het inschrijvingsformulier vinden.

 

Nieuwsitem dateert van12-02-2018

(nieuwscategorie: politie & veiligheid )


zoek een nieuwsitem

Voorbeeld...
Wanneer je alle nieuwsitems omtrent de Bibliotheek wenst te bekijken, ook de verstreken berichten, dan stip je "OF" aan en selecteer je "Bibliotheek" bij soort nieuws.

Wens je ook de berichten uit het archief te bekijken, dan vink je dit eveneens aan.

sinds datum (dd-mm-jjjj)
EN OF soort nieuws
EN OF trefwoord
ook in het archief zoeken? ja
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 27-02-2014