vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieNieuws

Nieuws:

Thermografische luchtfoto


Deze winter wordt een thermografische luchtfoto van het grondgebied van Kampenhout gemaakt. Een klein vliegtuigje zal ’s nachts heen en weer vliegen over Kampenhout om de foto te maken. De foto geeft een beeld van hoe goed onze huizen geïsoleerd zijn en via welke daken er warmteverlies is. Afhankelijk van de weersomstandigheden (koud en helder weer zijn vereist) en de toelating van Belgocontrol, kan de vlucht plaatsvinden vanaf begin januari 2018 (tussen 22 uur en 3 uur). Er wordt gevlogen op ongeveer 800 meter hoogte.

 

Het project maakt deel uit van het klimaatactieplan van Kampenhout. Het is dus een belangrijke stap in het waarmaken van de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant.
Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant in 2014 engageerde onze gemeente zich om bijvoorbeeld de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020.
Uit een nulmeting gebaseerd op cijfers van 2011 blijkt dat de huishoudens verantwoordelijk zijn voor bijna 55% van de totale CO2-uitstoot. Een betere isolatie van huizen kan de uitstoot dus sterk doen dalen.

Deze kennis is niet alleen handig om de CO2-uitstoot te beperken, maar ook om te besparen op de energiefactuur. De gemeente voorziet ook individuele ondersteuning voor inwoners die beslissen om hun woning verder te isoleren. Zo kunnen we samen werken aan een duurzame gemeente en een betere toekomst!

Nieuwsitem dateert van15-12-2017

(nieuwscategorie: milieu & natuur )


zoek een nieuwsitem

Voorbeeld...
Wanneer je alle nieuwsitems omtrent de Bibliotheek wenst te bekijken, ook de verstreken berichten, dan stip je "OF" aan en selecteer je "Bibliotheek" bij soort nieuws.

Wens je ook de berichten uit het archief te bekijken, dan vink je dit eveneens aan.

sinds datum (dd-mm-jjjj)
EN OF soort nieuws
EN OF trefwoord
ook in het archief zoeken? ja
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 27-02-2014