vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
zondag 22-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieNieuws

Nieuws:

Begraafplaatsen: bekendmakingsberichten einde termijn - UPDATE


Voor de graven of nissen einde termijn in de periode 1 januari 2006 – 31 december 2017 loopt de bekendmakingstermijn binnenkort af. Tot 30 november kan u een aanvraag indienen voor concessieverlenging of graf-/ nisbehoud. Latere aanvragen worden niet meer in aanmerking genomen. 

De bekendmakingsberichten blijven staan tot einde termijn, dat is een wettelijke verplichting. Dit geldt ook voor de graven/nissen waarvoor de familie al een schikking heeft getroffen met het gemeentebestuur. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw aanvraag tot grafbehoud of consessieverlenging niet in orde zou zijn. Heeft u nog twijfel, neem gerust contact op met de dienst burgerlijkse stand/begraafplaatsen.

Herdenkingstekens of foto’s mag u wegnemen tot 10 januari. Geef hiervoor een seintje op het nummer 0495/60 55 50. 
De zerken van de resterende te verwijderen graven worden eigendom van de gemeente die er vrij beschikkingsrecht over heeft. We nemen de zerken weg vanaf 15 januari. Nadien zijn er verdere ontruimingswerken.
Eventuele grafverplaatsingen worden tot het absolute minimum beperkt. Als dit toch het geval zou zijn, contacteren we de familie op voorhand. Wij verzekeren u dat alle werkzaamheden met het nodige respect en eerbied voor de overledenen en hun nabestaanden zullen worden uitgevoerd.
 
Voor graven die niet behouden blijven, kunnen nabestaanden de voor- en familienaam van de overledene(n) laten graveren op de afscheidstafel ter hoogte van de strooiweide. Een naamgravure kost 110 euro en vraagt u aan voor 30 november. De gravure zal klaar zijn voor Allerheiligen 2018.
 
Bij graven of nissen met einde termijn 1 januari 2018 – 31 december 2018 zullen tegen Allerheiligen 2017 ook bekendmakingsberichten ophangen. Dit betekent niet dat we de graven automatisch verwijderen, nabestaanden kunnen hun rechten laten gelden tot 31 december 2018 en een concessieverlenging of graf- of nisbehoud aanvragen.
 
Peter- of meterschap van een grafmonument
 
Voor de bescherming van het funerair erfgoed kan het schepencollege een lijst opstellen met graven van lokaal historisch belang. Heemkring Campenholt help ons met de inventarisatie van monumenten met een cultuurhistorische waarde van algemeen belang. De criteria hiervoor zijn gaafheid, historiciteit en zelfredzaamheid. 
 
Het adviesorgaan “funerair erfgoed”, met een delegatie van het gemeentebestuur, de heemkundige kring, en een afvaardiging van de parochies, formuleert een voorstel voor het schepencollege. Zij nemen hierover een definitieve beslissing.
De weerhouden monumenten worden 50 jaar bewaard. Het onderhoud valt ten laste van het gemeentebestuur.
 
Burgers, verenigingen, … kunnen vanaf nu het peter- of meterschap vragen van een grafmonument dat opgenomen is in de lopende bekendmakingsprocedure en niet behouden zou blijven. Als u interesse heeft om een steentje bij te dragen tot de instandhouding van het funerair erfgoed, bezorg ons uw gemotiveerde aanvraag voor 27 november. Het schepencollege neemt een beslissing na advies van de werkgroep ‘funerair erfgoed”.
 
 

 

Nieuwsitem dateert van23-11-2017

(nieuwscategorie: burgerzaken )


zoek een nieuwsitem

Voorbeeld...
Wanneer je alle nieuwsitems omtrent de Bibliotheek wenst te bekijken, ook de verstreken berichten, dan stip je "OF" aan en selecteer je "Bibliotheek" bij soort nieuws.

Wens je ook de berichten uit het archief te bekijken, dan vink je dit eveneens aan.

sinds datum (dd-mm-jjjj)
EN OF soort nieuws
EN OF trefwoord
ook in het archief zoeken? ja
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 27-02-2014